Ali Tarakçı’yı vuranlara 35 yıl hapis cezası verildi

Ali Tarakçı’yı vuranlara 35 yıl hapis cezası verildi
İstanbul Gazeteciler Derneği önceki başkanı ve Gazete Damga ortağı Ali Tarakçı’yı vuranlar toplamda 35 yıl hapis cezası ile cezalandırıldılar.

İGD Üyesi Ali Tarakcı’ya silahlı saldırı olayından yargılanan 4 kişiye toplamda 35 yıl 37 gün ceza verildi. Tetiği çeken Veysel Kızılkula 10 yıl 9 ay, aracı kullanan Turgay Evren 10 yıl 9 ay 15 gün, tetikçiye para ödeyen Rahmi Yıldırım 10 yıl 9 ay, tutuksuz yargılanan Metin Erad ise 2 yıl 9 ay 22 gün cezaya çarptırıldı.

Bilindiği gibi Ali Tarakcı'ya 20 Kasım tarihinde silahlı saldırı gerçekleştiren ve cezaevinde tutukluluk haleri devam eden  sanıkları üçüncü kez hakim karşısına çıkarıldılar. Büyükçekmece 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Turgay Evren, Veysel Kızılkula, Rahmi Yıldırım ve tutuksuz sanık Metin Erad katıldı. Saldırıda tetiği çeken Veysel Kızılkula kasten yaralama, ateşli silah taşıma ve resmi belgede sahtecilik suçundan toplamda 10 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kızılkula’ya 41 gün de adli para cezası verildi.

Yardım edenlere ceza yağdı

Saldırı esnasında arabayı kullanan Turgay Evren ise kasten yaralama, ateşli silah bulundurma ve resmi belgede sahtecilik yapmaktan toplamda 10 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kızılkula ve Evren'e suçu işlemeleri için para verdiği iddia edilen Rahmi Yıldırım ise aynı gerekçelerle 10 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Tutuksuz yargılanan Metin Erad da ağırlaşmış kasten yaralama suçuna yardım etme eyleminden ötürü 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası ile cezalandırıldı. Sanıklar bir üst mahkemeye itiraz edebilecek.

Ali Tarakçı: Sıra şimdi vurduranlarda...

Verilen karar sonrası bir açıklamada bulunan Ali Tarakçı şunları söyledi:

Zafer kazanmış komutan gibiyim. Ancak, ceza alan dört kişiye de acıyorum, kızamıyorum bile. Çünkü onları kiralayan dört kişi ellerini kollarını sallayarak dışarıda dolaşıyor. Ceza alanlar beni neden vurduklarını bile bilmiyorlar. Tek bildikleri para karşılığında beni vurdukları ve çok pişman oldukları. Bir gün öyle ya da böyle konuşacaklar, kendilerini tutanları söyleyecekler. Üzerime 6 kurşun sıkıldı. Bunun dördü ayaklarıma geldi.

Hala acısını çekiyorum. Dışarıda bu işi tezgahlayan dört kişinin; isimlerini emniyete, savcıya bizzat vermeme rağmen davaya dahil edilmediler.

Ancak şuna inanıyorum. Bir gün devran dönecek, onlar mutlaka hakim karşısına çıkacaklar.Bir gün onlar da yargılanacak biliyorum.

Onların da her birine, bir gün her sanığa verilen 10 yıl 9'ar ay ceza verilecek.

Buna inanıyorum. Türkiye'de hala hakimler var.Vicdanını terk etmemiş, emniyet mensupları, savcılar var. Adalet hala işliyor. Adaletin vicdanı halen var.

Buna dün bizzat kendim şahit oldum. Yediğim kurşunların, çektiğim acıların hesabını adalet gördü. Mutluyum, huzurluyum... Ancak bir yanımda eksik...

Yazın bir kenara dışarıda ki dört kişi öyle ya da böyle adalet karşısına çıkarılacak. İşte o gün eksiğim de giderilmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.