Gazeteciler yalnız değil

Gazeteciler yalnız değil
DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası grevdeki Sputnik çalışanı gazetecilere dayanışma ziyaretinde bulundu

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı (Sputnik) Türkiye Bürosu arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması ve işten atmalar yaşanması üzerine başlayan grev devam ediyor.

DİSK/Gıda-İş Sendikası grevin 28. gününde grevdeki Sputnik çalışanları ziyaret etti. Burada konuşan DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, “Sputnik’te 28 gündür grevde olan arkadaşlarımızın, bu haklı mücadelesinin yanındayız. Türkiye’de basın emekçilerinin üzerinde çok fazla baskı ve engelleme olduğunu biliyoruz. Sansürden büyük cezalara kadar birçok sorunla boğuşuyorlar. Bunun yanında Sputnik’te çalışan arkadaşlarımız gibi sendikal hak ve özgürlükleri için yürüdükleri yolda, grev aşamasındayken işten atıldıklarına tanık oluyoruz.

Sputnik işverenini bu işçi kıyımından dolayı kınıyoruz. Bir an önce buradaki arkadaşlarımızın işe geri dönmesi, sendikalı olarak işbaşı yapması, haklarını elde ederek çalışmalarını istiyoruz” dedi.

Haksızlık sona ermelidir


“Grev hakkını kullanan emekçilerin işten atılması Türkiye’de sendikal hak ve özgürlüklerin ayaklar altına alındığının göstergesidir” diyen Aslan şöyle devam etti: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir an önce buraya müfettiş göndererek gerekli incelemeleri yapıp burada yapılan haksızlığı sona erdirmelidir.” Sputnik’te program yapan gazetecilere de çağrı yapan Aslan, “Buradaki grev bitmeden, anlaşma olmadan kimsenin Sputnik’te program yapmasını, demeç vermesini doğru bulmuyoruz.

Biz de sendika olarak, DİSK olarak, buradaki arkadaşlarımızın hakları verilmeden, toplu iş sözleşmesi imzalanmadan demeç vermeyeceğiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.