"Türkiye Gazeteciler Hapishanesi'ne dönüştü"

"Türkiye Gazeteciler Hapishanesi'ne dönüştü"
Yarkadaş: "Gazetecilere ve aydınlara yağmur gibi dava yağıyor."CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Tarihçiler Türkiye'nin bu döneminden 'Gazeteciler Hapishanesi' olarak bahsedecek" dedi.Çağlayan Adliyesi'nde
Açıklamaya CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Ali Şeker, Selina Doğan ile CHP PM üyeleri Kadir Gökmen Öğüt, Tuğba Ütebay, Sera Kadıgil ve CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan da eşlik etti. Açıklamada ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ile CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çellik de hazır bulundu.


"KAMU ADINA BURADAYIZ"


Çağlayan Adliyesi'nde gazetecilerin iki ayrı davada hakim karşısına çıkacağını belirten Yarkadaş, "Sosyal Medya Davası ile Murat Aksoy, Atilla Taş ve Gökçe Fırat'ın yargılandığı duruşmaları kamu adına izleyeceğiz" dedi. Yarkadaş konuşmasına şöyle devam etti:"AKP iktidarı, gazeteciler gazetecilik yapamasın, halk gerçekleri öğrenemesin diye eline geçirdiği yargı kurumlarıyla topluma, medyaya, aydınlara, gazetecilere, yazarlara gözdağı vermek istiyor ve bu gözdağı davaları tıpkı şu anda olduğu gibi yağmur gibi yağıyor.


"ALENİ BİLGİLERİ YAZDILAR"


CHP'li Yarkadaş, gazetecilerin ağır bir baskı altında tutulduğunu ifade ederek şunları söyledi:"Sosyal Medya Davası'nda tam 304 gündür meslektaşlarımız asılsız suçlamalarla, alenileşmiş bilgileri yayınlama suçlamasıyla tutuklular. Bugün sadece üç arkadaşımızın duruşması değil, aynı zamanda uzun bir süredir haksız bir şekilde cezaevinde tutulan Murat Aksoy, Atilla Taş, Gökçe Fırat ve arkadaşlarının da duruşması var.  Murat Aksoy ve arkadaşları 17/25 Aralık operasyonunun ardından polisin ve savcının fezlekelerini yazdıkları, yayınladıkları, bunlara ilişkin tweet attıkları ve yorum yaptıkları için yargılanıyorlar. Biliyorsunuz daha önce Murat Aksoy ve Atilla Taş’ı tahliye eden hakimler görevden uzaklaştırıldı ve tahliye verdikleri için haklarında soruşturma açıldı."


"YARGI DA BASKI ALTINDA"



Yarkadaş, sadece gazetecilerin değil, yargı mensuplarının da baskı altına alındığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:"Türkiye öyle bir hale getirildi ki; tahliye kararı vermek bile görevden alınmayı ya da hakkında soruşturma açılmayı da beraberinde getiriyor. Biz bugün sadece 'sosyal medya davası'nı değil aynı zamanda Murat Aksoy’un ve Atilla Taş’ın yargılandığı davayı da izleyeceğiz.Az önce gördünüz. İstanbul’u katleden bir anlayışın projesine 'Beton Martı’ dedikleri için mimar arkadaşlarımız şu anda yargılanıyorlar. Eskiden Çarlık Rusya’sı için halklar hapishanesi denirdi, yakında Türkiye’yi anlatacak tarihçiler Türkiye için 'gazeteciler hapishanesi' kavramını kullanacaklar. 182 gazetecinin cezaevinde olduğu ve artık haber yazmanın, tweet atmanın, yorum yapmanın suç haline getirildiği bir dönemden geçiyoruz. Ama emin olun ki bu dayanışma o baskı ortamını ortadan kaldıracak ve topluma baskı yapanlar tarihin çöplüğündeki yerini alacaktır."Yarkadaş açıklamanın ardından, yerli ve yabancı basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.​

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.