Aydın Yavuz

Aydın Yavuz

MİLLETİN DE BİR HESABI VAR!

MİLLETİN DE BİR HESABI VAR!

Ne yazayım,neyi anlatayım diye düşünüyorum 1 Kasım’dan beri.Herkesi şaşırtan seçim sonuçları üstüne mi ahkam keseyim yoksa muhalefetin körlüğünü mü anlatayım? Bin dereden su getirip “başarılıyız” diye gerçekleri karartmaya çalışan siyaset kapkaççılarının yüzsüzlüğünü mü yazayım yoksa yere çakılan parti başkanının “gitmem!”diye tepinmesini mi?
İktidarın aldığı beklenmedik oy,iktidarın marifeti değil.Bu sonucu yaratan,beceriksiz muhalefet.Çünkü;
Muhalefet 7 Haziran seçim sonuçlarını değerlendiremedi.İnsanların iktidar partisini neden iktidardan indirdiğini,neden muhalefet partilerinden birine iktidar yetkisi vermediğini doğru okuyamadı.Etnik kimlik siyaseti yapan muhalefet partileri,kendilerine verilen emanet oyların niçin verildiğini,ne yaparlarsa bu oyların kalıcı ya da gidici olacağını hesap edemediler.Koalisyon hükümeti kurulmasına yardımcı olmayarak halkı tedirgin ettiler.Kendilerini dev aynasında gördüler.
HDP,7 Haziran’dan sonra her partiyle koalisyon kurabileceğini deklare ederek seçim sürecinde dillendirdiği“Türkiye partisi”olma iddiasına gerçeklik,inandırıcılık kazandırmalıydı.Ülkeyi kan gölüne çeviren teröre ve terör örgütüne karşı net tavır almalıydı.Siyaset yoluyla Kürt sorununun çözülebileceğini yüksek sesle haykırmalı,halkı buna inandırmalıydı.
MHP’nin 7Haziran akşamından itibaren söylediği ve yaptığı hata değil,bilerek ifa edilen bir görevdi sanki.Bu partinin Gen.Başkan koltuğunda oturan zat,7 Haziran akşamı tekrar seçim çağrısı yaparak,276’nın altında kalan iktidar partisinin sözcülüğünü yaptı.Ona,”eksiğin çok az.Seçimi yenileyerek eksiğini tamamla.Yeniden iktidar ol.Bunun için ben yardıma hazırım” mesajını verdi.Ardından Meclis Başkanlığı’nı da AKP’ye ikram ederek onun destekçisi olduğunu fiilen gösterdi.
“Görevli”olduğu konusunda kamuoyunda   yaygın kanaat bulunan  bu kişi,2002’de erken seçim çağrısı yaparak AKP’ye iktidarı sunduğu tarihten bu yana,muhalefet partisi başkanı olarak yaptıkları ve söyledikleriyle,”görevli”olduğunu adeta kanıtladı.1 Kasım seçimlerinden önce Erdoğan’la yaptığı söylenen gizli görüşmeyle de “görevli” olduğu yolundaki kuşkuları  perçinledi.Bu görüşme yapıldıysa eğer,nelerin görüşüldüğü yakında açığa çıkar.
Koalisyon seçeneklerinin hepsine”hayır!” diyerek,yapılacak tekrar seçimde belki de amansız düşmanı gördüğü HDP‘nin baraj altında kalacağını hesap etti.Bunun için ”tekrar seçim”e çanak tuttu.Ama hesap tutmadı.Senin hesabın varsa milletin de bir hesabı var.Ebu Cehil,kazdığı kuyuya kendi düştü.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aydın Yavuz Arşivi