'Artık kendi kimliğimizle İBB Meclisi’nde yer alma zamanı geldi'

'Artık kendi kimliğimizle İBB Meclisi’nde yer alma zamanı geldi'
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) yer alan İYİ Partili meclis üyelerinin denge ve denetim işleviyle çalışacaklarını söyledi.
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) yer alan İYİ Partili meclis üyelerinin denge ve denetim işleviyle çalışacaklarını söyledi.

Kavuncu, İYİ Parti’nin eleştirilen kongresini de “Hızlı bir şekilde kurulan İYİ Parti, olgunlaşma sürecini dış etkiler nedeniyle sağlıklı şekilde yaşayamadı” sözleriyle değerlendirdi.

Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç'ın sorularını yanıtlayan Kavuncu, özetle şunları söyledi:

- İYİ Parti’nin gerçekleştirdiği kongre, birçok yönden takdir alırken bir o kadar da eleştirildi. Siz neler düşünüyorsunuz?

İYİ Parti’nin sürekli kongre yaptığına dair eleştiriler geliyor fakat bu eleştirileri yapanların atladığı nokta şu: İYİ Parti, milletimizin talebiyle hızlı bir şekilde kurulan ve sırf seçimlere katılamaması için erken seçim kararı aldırtan bir parti.

Yani dış etkenlerden dolayı olgunlaşma aşamasını sağlıklı bir şekilde yaşayamadı ve başta genel başkanımız olmak üzere bütün İYİ Partililer olarak bu süreci mümkün olduğunca pozitif bir ivmeyle götürmeye çalıştık. Bunların da göz önünde bulundurulması lazım. Kurumsallaşma sürecinde partimizin gerçekleştirdiği kongreler ve bunların çok sesli olması Türk siyasetine örnek oluyor.

İYİ Parti’nin, parti içinde işlettiği süreçler, Türkiye’de şu an belki hiçbir siyasi partide görülmeyen bir olgunluk ve demokratik model içerisinde ilerliyor.

- Kastettiğiniz kongrenin çarşaf liste usulüyle gerçekleşmesi mi?

Tabii ki. Bu kongrede 200’ün üzerinde partilimiz Genel İdare Kurulu üyeliğine aday oldu. Üstelik bu partililerden bir kısmı, üst kurul delegelerinden gerekli imzayı toplayarak aday oldu ki bu da demokrasimiz için ayrıca önem taşıyor.

Tabanımız siyasete katılıyor, kendisine siyasette yer bulabiliyor. Aktif bir siyasi katılım süreci için bütün bunlar çok önemli ve maalesef son dönem Türk siyaseti için çığır açıcı durumlar. Maalesef diyorum, çünkü Türkiye, son dönemde demokrasi açısından oldukça başarısız bir görünüm sergiliyordu. Bu yalnızca genel yönetim süreciyle ilgili değil, siyasi kurumların neredeyse bütününde gözlemlenen bir durum.


'DEMOKRASİ ŞEFFAFLIĞA AÇ'
- Peki, İYİ Parti İBB’nin yeni döneminde İBB Meclisi’nde nasıl bir faaliyet yürütülecek?

İYİ Parti, kendisine ait programı ve çizgisi olan bir parti. 31 Mart seçimleri sonrasında yaşanan mağduriyetten ve yeni siyasi süreçten dolayı meclis üyelerimizin CHP’de kalmasını uygun bulduk. Artık İYİ Parti olarak, kendi kimliğimizle İBB Meclisi’nde yer alma zamanı geldi. Arkadaşlarımız da geçen günlerde partimize dönüş yaptı. İBB Meclisi’nde yer alan arkadaşlarımızın denge ve denetim işlevini yerine getireceğine inanıyorum.

Hem milletimiz, hem de demokrasimiz yıllardan beri yerel yönetimlerde açıklık ve şeffaflık kavramlarına aç. AKP’nin siyasette yıllardan beri kurduğu, yandaşın beslendiği bir düzen var. Bu düzenin en büyük dinamosu belediyelerdi. Millete ait olanı, millet yokmuş gibi kullandı.

Bütün büyükşehirlerde ortaya çıkanları, resmi raporlara yansıyan usulsüzlükleri hep birlikte izliyoruz. AKP’nin yarattığı bu yağma düzeniyle ilgili gerçekleri izlemeye devam edeceğiz. Artık bunlar yaşanmasın diye yandaşın beslendiği düzeni milletimizle el ele değiştireceğiz.

Aynı zamanda partimiz, bulunduğu konum itibarıyla denge ve denetim işlevlerini fazlasıyla yerine getirebilecek bir konumda. Demokrasinin esası da zaten budur. Bizim için önemli olan yalnızca milletimizin, İstanbullunun çıkarlarıdır. Biz de bu çıkarları maksimize etmek için sonuna kadar, ne gerekiyorsa yapacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.