Bir bardak demli çay içtik!

Bir bardak demli çay içtik!
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Özgür Özel, DEM Parti olan ilişkileri üzerinden gelen eleştirilere yanıt verdi.

Özel, “ Vatandaşa DEM diyorlar. Her partiyle ne kadar ilişkimiz varsa DEM ile de o kadar var. Bir bardak demli çaylarını içtik, geldiler demli çayımızı içtiler. Özel'in, CHP'nin DEM ile kamera önünde ilişkisi neyse odur” dedi

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin konuştu.

Konuşmasında Devlet Bahçeli'yi eleştiren Özel, “Birileri esas meselelerin konuşulmaması gayretinde. Kızıp da söylese bir şey değil. Prompter'dan okuyor, dünden hazırlamışlar. Devlet Bey camdan okuyor, camdan bu kadar hakaret olunca bunun bir vazife olarak görüldüğü belli. İkisinin de Prompter'ının kablosunu takip edince Saray'daki bir odaya çıkıyor. Biz onlara rağmen memleketin gerçek sorunlarını konuşmaya devam edeceğiz. Onlar istedi diye kavga edecek değiliz, seviyesine inecek değiliz. Mazallah çıkarken vurgun yeriz. Bizim derdimiz mutfaktaki yangın, emekliler, asgari ücretliler” dedi.

 

40 saniyede tüketiyor

İktişdarı da sert sölerle eleştiren Özel, “Emekliden almış saray danışmanına vermiş, asgari ücretliden alıp 3-4 maaş alıp doymayanlara vermiş. CHP gurubu 17 bin TL'ye el kaldırdı. Bizim grubumuz 'Yetmez ama 17 bin lira olsun' dedi. Onlar '10 bin yeter' dedi. Sizlere helal olsun, milletmiz görüyor. Devam edin arkadaşlar, doğrulardan yana el kaldırmaya, emekçiden, emekliden yana el kaldırmaya devam edin. Millet kendisinin yanında olanı da emeğini sömürüni de görüyor. Millet kendisini aç-sefil bırakanlardan, sandıktan oy alıp Meclis'te sırtına dönenlerden hesap soracak. Saray'ın günlük maliyeti 33.6 milyon TL. Bir günde harcıyolar. Saatlik 1.4 milyon, dakikalık 23 bin TL harcıyorlar. Bir asgari ücreti 40 saniyede tüketiyor. Emekliye verdiği 10 bini Saray'da 27 saniyede harcıyorlar. Asgari ücret vergi hesabına katılıyor. Biz kanun tekliflerini Meclis'e sunduk. DİSK'in talebini CHP olarak sahipleniyoruz, vergide adalet istiyoruz. DİSK'i ve mücadelesini sahipleniyoruz” diye konuştu.

 

Milletin derdi zam!

“Büyük zamlar yerel seçimden sonra kapıda” diyen Özel, “Erdoğan aldığı yetkiyle 18 liralık mazotu 42 lira yaptı. Bir tane cümleleri var. DEM DEM DEM. DEM diyerek seçim kazanmanın, zamları gizlemenin hesabını yapıyorlar. Açsın, susuzsun ama bayrağı indirekler dediler verdi oyu. 18 liralık mazotu 42 lira yaptılar. Vatanın başına bir şey gelecek olursa bedelliye kaçmayıp cepheye koşacak biziz. Vatandaşa DEM diyorlar. Her partiyle ne kadar ilişkimiz varsa DEM ile de o kadar var. Bir bardak demli çaylarını içtik, geldiler demli çayımızı içtiler. Özel'in, CHP'nin DEM ile kamera önünde ilişkisi neyse odur. Milletin derdi DEM değil zam zam zam” ifadelerini kullandı.

 

Yaş ortalaması 46

Daha yeni 900'e yakın aday açıkladıklarını belirten Özgür Özel, “Seçime giren bütün partiler içinde en üst rakam. CHP geç kalıyor tezine kimse kulak vermesin. Rakiplerimiz yarı rakamlarda. Eskişehir'de vefalı bir vedayı hep birlikte gerçekleştirdik. Değişim nasıl olacak diyenlere dün açıklanan İzmir listesine baksın değişim orada. Yaş ortalaması 46, 12'si 40 yaş altında. 9'u kadın. İzmir'in en büyük ilçelerine kadın aday koyduk. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Karşıyaka'da 5 yıl görev yapan Cemil Tugay'ı görevlendirdik hayırlı uğurlu olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.