Birilerine inat kucaklaşacağız

Birilerine inat kucaklaşacağız
19 Mayıs nedeniyle Samsun'a giden Ekrem İmamoğlu büyük bir kalanalık tarafından karşılandı. "Birilerine inat, o bir avuç insana inat, herkesi kucaklayacağız" diyen İmamoğlu, "Benim üzerimden politika yapmaya çalışacaklar. Ağızlara alın
Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Samsun'a adeta çıkartma yaptı. Atakum'da halkla buluşan İmamoğlu, konuşması öncesinde ve sonrasında Samsunluların yoğun ilgisiyle karşılaştı. ''Her şey çok güzel olacak'' sloganları ve horon gösterisiyle karşılanan İmamoğlu, kemençenin ritmine kayıtsız kalamadı ve horona dahil oldu. İmamoğlu, kurulan kürsünün yüksekliği yeterli olmayınca, "Hepinizi görmek istiyorum" diyerek konuşmasını sandalye üzerinde yaptı.

Kimseyle çatışmayacağız

Kendisini karşılayanlardan, "19 Mayıs'ın 100'ncü yılı bugün itibariyle, kalan her dilimiyle, birilerine inat, o bir avuç insana inat, herkesi kucaklayacağız. Hiçbir vatandaşımızı ayırmayacağız" talebinde bulunan İmamoğlu, "Hiç kimseyle çatışmayacağız. Herkesin bu milletin bir evladı olduğunu farkında olacağız. Herkesin, bu toprakların, tam bağımsız Türkiye'nin mücadelesinin bir neferi olduğunu mutlaka yaşatacağız. Milli birlik ve beraberliğimizin mutlaka savunucusu olacağız. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına koşarken, tüm moralimizle bilimden, ahlaktan, kültürden, üretimden asla ve asla ödün vermeyeceğiz. Çatışmanın değil, barışın ve uzlaşmanın bir parçası olacağız" uyarısını yaptı.

Hep birlikte kazanacağız

"İstanbul'da hem bir seçim mücadelesi hem de demokrasi mücadelesi verirken, sizlere söz veriyorum; güler yüzden, samimiyetten, içtenlikten hiç ayrılmayacağım" diyen İmamoğlu, "Her zaman gurur duyacağınız bir yol arkadaşınız olacağım. Özellikle bugün burada size bir sözü hatırlatmak istiyorum. Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte geldim. Hepinize selamını getirdim. Uçakta gelirken, ''Samsunlu hemşehrilerime şunu hatırlatmayı unutma'' dedi. ''Bütün Samsunlu hemşehrilerim, İstanbul'da yaşayan eşini, dostunu, evladını, akrabasını kim varsa aramaya hazır mı? Eğer Samsunlu dostlarım, hemşehrilerim bunu yaparsa, hiçbir sorun yaşamayacağız. Size 2 mücadele için söz veriyorum. Hem İstanbul'u kazanacağız hem de Türkiye'nin demokrasisini kazanacağız. Hep birlikte kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Kötü söz sahibine aittir

Seçime kadar kendisini lekelemeye çalışacaklarını belirten İmamoğlu, "Benim üzerimden politika yapmaya çalışacaklar. Ağızlara alınmayacak sözler, laflar edecekler. Ben, umursamayacağım. Siz de umursamayın. Kötü söz, sahibine aittir. Bırakın onlar, kötü söz söylemeye devam etsin, biz İstanbul'a sevgi ve mutluluk sözleri anlatalım. Bu ülkeye coşkuyu anlatalım. Ben, bu güzel toprakların, Karadeniz'in evladı, uşağı olmaktan gurur duyuyorum. Onun için, doğduğum bu topraklara, yaşadığım kadim kent İstanbul'a, Türkiyemiz'e, milletimize, bu ülkede yaşayan herkese layık olacağımı biliyorum. Onun için, kalan günlerde hiç gerilmeyecek ve umutsuzluğa kapılmayacağız. İşimize bakacağız" diye konuştu.

Milli bir seferberliğe çıktık

"Biz, milli bir seferberliğe çıktık. Bunu adı; demokrasi seferberliği" ifadelerini kullanan İmamoğlu, "Birileri, kendi iktidarını kurma çabası içinde endişeye kapılabilirler. Ama biz, milletin iktidarı için yola çıktık. Biz, İstanbul'un, Samsun'un, 81 ilin demokrasisi için yola çıktık. Benden ve kendinizden kuşku duymayın. Bırakın kuşku duyacağınız insanların sayısı bir avuç kalsın. O aranızdan ''Ekrem Abi'' diye bağıran o küçücük çocukların gözlerinden öpüyorum. Göreceksiniz 23 Haziran akşamı, her şey çok güzel olacak, her şey çok güzel olacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.