CHP İstanbul ve Ankara için anket yapacak

CHP İstanbul ve Ankara için anket yapacak
CHP İstanbul ve Ankara adaylarını belirlemek için kamuoyu yoklamaları yapacak.
CHP ve İYİ Parti arasında 30 gün süren iş birliği görüşmelerinin uzlaşıyla sonuçlanmasının ardından gözler, hem ittifakın partiler içindeki yansımalarına hem de mutabakata varılan belediyelerde hangi isimlerin aday gösterileceğine çevrildi.

İttifakın sağlanmasının hemen ardından CHP'de de trafik hızlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemek için görüşmeler yaptı. 


İSTANBUL VE ANKARA İÇİN ANKET
Kılıçdaroğlu, dün İstanbul adaylığında önce çıkan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu ayrıca, aday adayları arasındaki Gürsel Tekin ile de görüştü. Milliyet gazetesinden Şevket Yaman'ın haberine göre Kılıçdaroğlu’nun İstanbul ve Ankara adaylarının belirlenmesi için yeni bir kamuoyu araştırması yapılacağını söylediği belirtildi. Kılıçdaroğlu, 24 Aralık’ta düzenleneceği duyrulan PM toplantısının tarihini de 18 Aralık’a çekti.

PM’de; Bursa, Adana ve Antalya’da yarışacak isimler ile Ankara, İstanbul ve İzmir’in CHP’nin elinde olmayan ilçe adaylarının açıklanması bekleniyor. İstanbul’da İmamoğlu, Ankara’da ise Mansur Yavaş’ın adaylığında sona yaklaşıldığı konuşuluyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.