Ekrem İmamoğlu Adalar'da fayton sorununu nasıl çözeceğini anlattı

Ekrem İmamoğlu Adalar'da fayton sorununu nasıl çözeceğini anlattı
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği kapsamında, Gaziler'le beraber Adalar turu yaptı.
İmamoğlu'na, Adalar turunda hem mevcut Belediye Başkanı Atilla Aytaç hem de CHP Adalar belediye başkan adayı Erdem Gül eşlik etti.


Partililerce, meşaleler, sloganlar ve Mimoza çiçekleri ile karşılanan İmamoğlu ve eşi, yoğun ilgi nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. İmamoğlu'na eşlik eden kalabalık, yol boyu katılımlarla arttı ve binlere ulaştı.

Sanatçı Enis Fosforoğlu da İmamoğlu'nu karşılayanlar arasında yerini aldı ve CHP adayına desteklerini iletti. İmamoğlu, kalabalıktan kurtulabildiği anlarda yol üzerindeki esnafları ziyaret etti. İmamoğlu, konuşma yapacağı Saat Meydanı'na zorlukla ulaşabildi.

 CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği kapsamında, Gaziler'le beraber Adalar turu yaptı.

İmamoğlu'na, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç eşlik etti. Dilek İmamoğlu da Adalar turuna katılarak eşine destek verdi. Bostancı İskelesi'nden kalkan tekne ile Büyükada'ya doğru yola çıkan İmamoğlu ve eşi, tura katılan bütün gaziler ve aileleriyle tek tek sohbet edip, sohbet etti.

Gazilerle bol bol anı fotoğrafı çektiren İmamoğlu, bir vatandaşın cep telefonu ile yaptığı canlı yayına katılıp, yurttaşın Viyana'da yaşayan ailesine selam yolladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan yolculuk sırasında, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

''Çanakkale ruhuna ihtiyacımız var''
Teknede Gaziler'e kısa bir konuşma yapan İmamoğlu, ''Gazilerimize saygıda hiçbir zaman kusur etmeyeceğiz'' dedi. Çanakkale'nin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir zafer olduğunu vurgulayan İmamoğlu, ''Bu zafer olmasydı, belki de bu topraklarda böyle bir vatanı kuramamış olacaktık'' diye konuştu.

İmamoğlu, bugün de toplumun ''Çanakkale ruhu''na ihtiyacı olduğunun altını çizen İmamoğlu, ''İBB Başkanı olduktan sonra 18 Mart milli bayram edasıyla kutlanacak. Bütün milli bayramları, İstanbuıl'un en önemli günleri haline getireceğiz. Ücretsiz etkinliklerle ve katılımla bayramlarımızı doya doya yaşayacağız'' şeklinde konuştu.

Konuşması sırasında terleyen İmamoğlu'nun terini, bir gazi yakınının silmesi ilginç anların yaşanmasına neden oldu. Gaziler ve aileleriyle beraber Çanakkale Marşı'na eşlik ettiği sırada İmamoğlu'nun gözlerinin dolduğu görüldü.

''Bekle bizi İstanbul…''
Büyükada'da CHP Adalar Belediye başkan adayı Erdem Gül ve partililerce, meşaleler, sloganlar ve Mimoza çiçekleri ile karşılanan İmamoğlu ve eşi, yoğun ilgi nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı.

İmamoğlu'na eşlik eden kalabalık, yol boyu katılımlarla arttı ve binlere ulaştı. Sanatçı Enis Fosforoğlu da İmamoğlu'nu karşılayanlar arasında yerini aldı ve CHP adayına desteklerini iletti. İmamoğlu, kalabalıktan kurtulabildiği anlarda yol üzerindeki esnafları ziyaret etti.

İmamoğlu, AK Parti İlçe Başkanlığı önündeki partililere de başarı dileklerinde bulundu. İmamoğlu ve beraberindekiler, konuşma yapacakları Saat Meydanı'na zorlukla ulaştı. Burada ilk konuşmayı Adalar CHP adayı Gül yaptı. Gül, ''Bekle bizi İstanbul'' diyerek, sözü İmamoğlu'na verdi.

Konuşmaya ezan arası
İmamoğlu, konuşma yapacağı sırada ezan okununca mitinge ara verdi. Ezan bitince konuşmaya hazırlanan İmamoğlu, başka bir camiden de ezan okunduğunu duyunca, ikinci kez konuşmasını durdurdu.

İmamoğlu, ezan sonrası başladığı konuşmasında, toplumun en fazla, morale ve huzura ihtiyacı olduğunu vurguladı. Adalar Belediye Başkanı Aytaç ve yeni aday Gül'ün aynı sahnede olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, İBB'yi yönetenlerin ortaya bir yönetme iradesi koyamadıklarını ifade etti.

İmamoğlu, ''İrade, seçtiğimiz kişide değilse, o ülkeyi ve şehri Allah korusun. Adalar'da Erdem Gül seçilecek, İstanbul'da ben seçileceğim. Biz, 16 milyondan talimat alacağız. Ankara'dan Sayın Genel Başkanımız, talimat vermeyecek. Partimizin böyle bir ahlakı yok'' dedi.

İmamoğlu, Adalar Belediye Başkanı Aytaç ile İBB'da yaşadıkları bir olaya da konuşmasında yer verdi:

''İBB yöneticileri ile denk düştü, bir toplantı yaptık. Dertlerimizi anlattık. Başkanımın o kadar basit bir talebi oldu ki. Bir iskeleyi, çöplerin toplanması için kullanma meselesiydi. Başkan, Adalar halkını mağdur etmemek için yalvardı. Ama aldığı yanıt, 'Siz de siyaset yapıyorsunuz, ben de siyaset yapıyorum' oldu. Yani, 'Ben, siyaseten senin istediğin şeyi yapamam' dedi'' şeklinde konuştu.

"Fayton hayvanları için bakım merkezi kuracağız"
Adalar'ın sorunlarını ve çözüm yollarını bildiklerini belirten İmamoğlu, "Adalar'ın planlarıyla ilgili sorunlara hızlıca çözüm bulacağız. Adalar'ın sahilinin korunması ve sorunların çözülmesiyle ilgili curcuna oluşturmaksızın hem disiplinli, hem de özellikle Adalar halkını ve Adaların kalitesini koruyan bir anlayışla düzen kuracağız. Beraberce el ele, kol kola. Buranı ekosistemi, florası var, hem de binlerce yıllık. Şu küçücük adada bile simgesel tarımı desteleyeceğiz. Bu adada balıkçılıkla ilgili iş birliği yapacağız. Bu güzel kentin nimetlerini en kaliteli bir şekilde İstanbul'a servis etmesi için çalışacağız" dedi.

Adalar'ın gündemdeki sorunu faytonlara da değinen İmamoğlu, "Adalar'da bir fayton meselesi var, faytonculukla uğraşan hemşerilerimiz, dostlarımız var. Bu süreci en insanı, vicdani kurallarla, hayvanları koruyarak, hayvanların bakımı çalışması ilgili süreçleri denetleyerek, beraberce ahlaklı bir biçimde süreci kollayacağız, koruyacağız. Bakım merkezi kuracağız. Her konuda işin içinde olacağız, dışarıdan seyretmeyeceğiz, yani kimseyi aldatmayacağız" diye konuştu.

''Bize yok mu başkan?''
Konuşmasının ardından, karşılanışında olduğu gibi vatandaşların yoğun ilgisi altında esnaf ziyaretlerini zorlukla gerçekleştiren İmamoğlu, bir mağazada kedisine ikram edilen lokumları, gazetecilere ve vatandaşlara dağıttı.

Bu sırada bir vatandaş, ''Bize yok mu başkan'' deyince, İmamoğlu, ''Benim elim, ikramda her yere yetişir'' diyerek, yurttaşa da lokum ikram etti. Başka bir vatandaş da kalabalığı yararak, ''Sizi öpmek istiyorum başkanım'' dedi ve ekledi:

''5 yıl sonra Cumhurbaşkanı olacaksın. Buna eminim.'' Kadın vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Dilek İmamoğlu'na çiçekten taç takıldığını gören İmamoğlu, ''Bayağı süslendin Dilek'' diyerek eşine takıldı. Bu sırada bir kadın vatandaşın, İmamoğlu'na, ''Aaa çok yakışıklıymış be, çok güzelmiş'' demesi gülüşmelere neden oldu.

İmamoğlu'nun stantlarına yaklaştığını gören AK Partililer, parti bayraklarını sallayarak CHP adayının gelmesini bekledi. İmamoğlu, stanttaki bir partilinin, ''Uğramaz o buraya'' dediği anda AK Partililer'in yanına gelerek başarılar dilemesi ilginç bir an yaşanmasına neden oldu. 6 gencin oturduğu masaya oturan İmamoğlu, onlara projelerinden söz etti. Kendini çağıran engelli bir vatandaşın yanına giden İmamoğlu, bu konuda Beylikdüzü'nde yaptıkları çalışmalara değinerek, projeleri İstanbul geneline yayacaklarının sözünü verdi.

''Biz, yüzde 40 indirimli yapacağız''
İmamoğlu, Büyükada'dan Heybeliada'ya geçmek için bindiği teknenin kaptan köşkünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, gazetecilerin rakibi Binali Yıldırım'ın, ''Adalar'da oturanlara ulaşımı bedava yapacağız'' hatırlatmasına, ''Bizimki gerçekçi aslında, vaatlerde tabi herkesin bakış açısı var. Her ne kadar biz çocuklara kadınlara zaten ücretsiz diyoruz. Büyük bir kesimi kapsayan annelere, mesela 6 yaştan 12 yaşa çıkartıyoruz, bu geçerli. Artı olarak sunduğumuz şey de Adalar'da oturanlara yüzde 40 indirimli, gerçekçi davranıyoruz, gerçek ihtiyaçlar üzerinden gidiyoruz. O yönüyle baktığımızda bizim değerlendirmemiz daha doğru diye düşünüyorum'' dedi.

İmamoğlu, Adalar Belediye Başkanı Aytaç ile İBB'de yaşadıkları olayın sorulması üzerine de şu yanıtı verdi:

'Şu anda Büyükçekmece'de aday şimdi. Orada şu kelimelerle hitap etti, şu cümlesini hiç unutmuyorum, 'Siz de siyaset yapıyorsunuz, biz de siyaset yapıyoruz' dedi. Bende şöyle bir cevap verdim, 'Biz siyaset yapmıyoruz, belediye başkanlığı yapıyoruz, sizi de belediye başkanlığına davet ediyorum' diye cevabım oldum.

Birçok konuda zaten 25 senedir yönetiyorsunuz, bir eksikliğiniz var ise bunu niye gidermediniz. Seçimden önce bu tür vaatler gerçekten komik. Biz işimize bakıyoruz. Gerçek ihtiyaçlar üzerinden talepleri değerlendirip projeler ürettik. Yani hiçbir şeyi böyle birilerini ikna etmek için havaya sıkılmış işler değil. Bu konuda Adalar bizim için çok önemli. Dediğim gibi bu coğrafya, İstanbul'un hemen yanı başında binlerce yıllık tarih, her inancın burada bir karşılığı var.

Çok özel anıları var, çok özel insanların yaşam sürdüğü, sanatçısından siyasetçisine, sporcusuna varıncaya kadar yaşam sürdüğü bir yer. Adalar'ın her yerinde başka bir anı var. Hem korunması, hem geliştirilmesi ve dünyanın vitrinine koyulması gerekiyor. UNESCO'ya bir başvuru var, onu da hızlandırcağız.

İnanılmaz keyif bir yer burası. Ama büyükşehir belediyesinin ihmal ettiğini birebir ben 5 yıl yaşadım. Bu sürece dur diyeceğiz ve Adalar halkı çok mutlu olacak. 5 yılda bu kadar yıl demek ki neler ihmal edilmiş diyecekler. Ona rağmen İstanbul hala güzelliğini korumaya çalışıyor, 5 yıl da fazla değil, 5 yılda Adalar bambaşka bir yerde olacak.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.