Erdoğan İmamoğlu'nu hedef gösterdi

Erdoğan İmamoğlu'nu hedef gösterdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''11 milyon fidan toprakla buluşuyor'' etkinliği kapsamında fidan dikim törenine katıldı. Proje 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 milyon fidanın dikildiği etkinlikte yapt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Eyüp Sultan’da düzenlediği temel atmama törenini hedef aldı. Erdoğan, “Bunlar temel atma ve açılış töreni gibi işlere zaten yabancılar” şeklinde konuştu.Bugün Fidan, Yarın Nefes' kampanyası kapsamında 11 milyon fidanın dikildiği etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:17 yılda toplam 4.5 milyar fidanı toprakla buluşturarak orman varlığımızı 20.8 milyon hektardan 22.6 milyon hektara çıkardık.Burada ağaçlandırma yapıyoruz. Çevrecilik adına 17 yıldır bize söylemediklerini bırakmayanlar nerede? Hiçbiri ortada yok. Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye kalkmıştı, biz burada ağaçlandırma yapıyoruz, nerede o ağaç diye ortalığı karıştıranlar?


Biz fidanlarımızı hem toprağa hem gönüllere dikiyoruz. Ecdadımızdan aldığımız ağaç sevgisini taçlandırıyoruz. Bizim yeşil sevgimizi, ağaç hassasiyetimizi, çevre hassasiyetimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez."

KALKMIŞ BİR KAKNEM...


"Hizmet bir vizyon işidir. Bazıları önüne gelen projeleri bile hayata geçiremiyor. Birileri, bir önceki dönemde hazırlıkları tamamlanan ileri biyolojik arıtma tesisi yatırımı için, şu gaflete bakın, kalkmış bir kaknem temel atmama töreni yapıyor.” Bunlar temel atma ve açılış töreni gibi işlere zaten yabancılar.Ben temel atma törenine değil açılışlara giderim. Karakterlerine uygun şekilde temel atmama töreni düzenlemişler. Ülkeye ve millete hizmet bunların bünyesine ağır gelir. Onun için kendilerine yakışanı yapmışlar.Ankara da böyle değil miydi? Aynı şekilde sıkıntılar diz boyuydu, Melih Bey ile birlikte bu adımlar atıldı, Ankara bir değişimi dönüşümü yaşadı. AK Parti deyince akla hizmet gelir.

 
KAKNEM NE DEMEK?


'Kaknem' kelimesi Türk Dil Kurumu (TDK) güncek Türkçe sözlükte iki sıfat yer alıyor.Sıfatlardan ilki 'çirkin, huysuz'; ikincisi ise 'kuru, sıska' anlamında.İlk sıfatın cümle içinde kullanımı da yer aldı. Örnek olarak Tarık Buğra'nın "Kız ne kadar kaknem veya malın gözü olursa olsun" sözü verildi. 



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.