Erdoğan tasfiyeleri başlattı, AKP'de gerilim artıyor

Erdoğan tasfiyeleri başlattı, AKP'de gerilim artıyor
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbuşkanı Erdoğan, parti kadrolarına yönelik eleştirilerinin dozunu yükseltti; kongreleri beklemeden ‘tasfiye’ beklentisi teşkilatta gerilimi artırdı.
 Bazı il başkanları ile belediye başkanlarının ‘istifa’ ettirilmesi bekleniyor.AKP’de 16 Nisan sonrası oluşturulan komisyonlar aracılığıyla yerel yönetimler ile il ve ilçe başkanlarını kapsayan tarama çalışmasında son aşamaya gelindi. Kongreleri beklemeden bazı il başkanları ile belediye başkanlarının görevden almak yerine ‘istifa’ya zorlanarak tasfiye edileceği belirtiliyor.


Şaibeli 16 Nisan Referandumu’nun ardından 21 Mayıs’ta resmen partisinin başına geçtikten sonra her parti içi toplantıda “metal yorgunluğu var” diyerek teşkilatlarda değişikliğe gidileceği mesajı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, son olarak “defolularla yürüyemeyiz” açıklamasıyla eleştirilerinin dozunu artırması, AKP’de bir süredir konuşulan parti içi operasyonun yakın olduğu yorumlarını güçlendirdi.


Komisyonlar raporlarını hazırladı


Referandumun ardından AKP Genel Merkezi’nde kurulan komisyonlar, belediye başkanları ile il ve ilçe yönetimlerini tek tek incelemeye aldı. Hazırlanan raporlar Erdoğan’a iletildi. Kulislerde hakkında olumsuz görüş bildirilen teşkilat ve belediye başkanlarıyla ilgili olarak, yerel seçimler ya da kongreler beklenilmeden harekete geçileceği konuşuluyor. Hakkında olumsuz rapor olan isimlerin görevden almak yerine kongreler ya da yerel seçimler için aday belirleme sürecini beklemeden istifa yöntemiyle tasfiyesi planlanıyor.

Kongreler beklenilsin diyenler var


Erdoğan’ın giderek dozu artan eleştirileri ve tasfiye beklentisi parti içinde gerilim yaratırken, bazı AKP’liler değişikliklerin “Teşkilat için kongreler, yerel yönetimler için ise aday belirleme sürecinde yapılması” gerektiğini savunuyor.


Takvim işliyor


Bu arada AKP’de kongre takvimi de işlemeye başladı. Belde ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından kasım ayında başlayacak il kongrelerinin yıl sonuna kadar sonuçlanması bekleniyor. AKP’nin büyük kongresinin gelecek yıl eylül ayına kadar yapılması gerekiyor. Ancak Erdoğan’ın fazla beklemeden 2018 yılının ilk aylarında kongreyi toplamak istediği belirtiliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.