İstanbul'u istiyorum!

İstanbul'u istiyorum!
Grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin İBB başkan adayının "Ben İstanbul'u istiyorum" diyen Buğra Kavuncu olduğunu duyurdu.

Akşener'in kürsüye davet ettiği Kavuncu, "Vazife her şeyin üstündedir. Bir görev düştüğünde; en zoru sırtlamak zorunda olduğumuz şuuruyla yetiştik. O günler geldiğinde dostluklar, birilerine olan vefa rafa kalkar. Söz konusu milletse, devletse gerisi teferruattır" dedi.

 

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener buradaki konuşmasında partisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayını açıkladı. Akşener, İstanbul adaylarının "Ben İstanbul'u istiyorum" diyen İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu olduğunu ilan etti. Akşener'in kürsüye davet ettiği Buğra Kavuncu, "Vazife her şeyin üstündedir. Bu konu gündeme geldiğinde her kafadan 'Nasıl yapacaksın, nasıl edeceksin?' diye bir ses çıkıyor. Bir görev düştüğünde; bugün partimiz için, yarın da ülkemiz için en zoru sırtlamak zorunda olduğumuz şuuruyla yetiştik. O günler geldiğinde dostluklar, birilerine olan vefa rafa kalkar. Söz konusu milletse, devletse gerisi teferruattır. Allah yolumuzu açık etsin" dedi. Akşener ayrıca Balıkesir'de Turhan Çömez'i, Sincan'da da Fatih Koca'yı aday gösterdiklerini söyledi. İYİ Parti'nin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı da Cengiz Topel Yıldırım oldu. Yıldırım, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevi sürecinde danışmanlığını yapmıştı.

 

Maalesef kabul edildi

 

“Belediye başkan adaylarımız önemli bir yolculuğa çıkıyor. Allah hizmetlerini hayırlı kılsın” diyen Akşener, “Sözlerimin başında; Dün, Gazi Meclisimizde gerçekleşen, çok önemli bir oylamaya, değinmek istiyorum. Biliyorsunuz; İsveç’in, NATO’ya katılım protokolü; İYİ Partimizin, “hayır” oyuna rağmen; Cumhur İttifakı ve CHP oylarıyla, maalesef kabul edildi. Ve böylece; Milli güvenliğimiz için, talep ettiğimiz hususlar; henüz yerine getirilmemiş; muhataplarımız tarafından, kabul edilebilir adımlar, henüz atılmamış olduğu halde; ülkemizin elindeki, çok önemli bir koz; adeta bir muammayla, elimizden uçup, gitmiş oldu. Ancak, öyle bir oylama yaşadık ki; Adeta, bir turnusol kâğıdı niteliğindeydi. Bir tarafta; madde madde şartlar açıklayıp, bol keseden atanların; içerde efelenip, dışarda sus pus olanların; daha önce, nicesine şahit olduğumuz, tornistanlarını izledik. Diğer taraftaysa; “İktidar ile hizalanmayacağız” diyenlerin; “AK Parti’yle, aynı bildiriye imza atmayız” diyenlerin; iktidarla birlikte, aynı vahim yanlışa, şaşırtıcı bir uyum içerisinde, el kaldırışlarına şahit olduk. Dün de gösterdik ki her türlü baskıya dayatmaya rağmen dimdik duran bir İYİ Parti var” ifadelerini kullandı.

 

Güler misin ağlar mısın?

 

“Gerçeklerin, bir gün mutlaka, ortaya çıkmak gibi; çok güzel bir huyu vardır” sözünü hatırlatan Akşener, “Nitekim; bunun yeni bir örneğine de, birkaç gün önce; milletimize yıllardır, utanmadan yalan söyleyen TÜİK’in; basına yansıyan, itiraf niteliğindeki, fevkalade çarpıcı bir tespitiyle, şahit olduk. Neymiş? Vatandaş, açıklanan enflasyonun, 2 katını hissediyormuş. Yani; TÜİK’in, yüzde 64,7 olarak açıkladığı, 2023 yılı, tüketici enflasyonu; Yine TÜİK’in yaptığı, hesaplamalara göre; vatandaşlarımızca, yüzde 129,4 olarak hissediliyormuş. Güler misin, ağlar mısın? İstatistik kurumu değil; meteoroloji enstitüsü mübarek. Üstelik, aradaki farkın sebebi de; böyle ciddiyetsiz bir tespitten beklenenin aksine; balkanlardan gelen, yüksek enflasyon dalgası; veya, döviz kurlarındaki, yüksek nem oranı değil; Tüketim alışkanlıkları ve harcama kalıplarıymış. Yani sorun, TÜİK’te değil; 85 milyon olarak, bizzat bizlerdeymiş. Sorun, TÜİK’in, uydurma rakamlarında değil; bizim, tüketim alışkanlıklarımızdaymış” tepkisini gösterdi.

Sözlerim çok açık

 

İYİ Parti'nin İBB adayı Buğra Kavuncu yaptığı açıklamada, “İstanbul'la ilgili hayallerimizi, projelerimizi, nasıl bir İstanbul istediğimizi, nasıl bir İstanbul beklediğimizi, neleri vaat ettiğimizi, İstanbul'u neden bizim çok daha iyi yöneteceğimizi seçmenlere İstanbul'a anlatacağız. Biz hür ve müstakil olarak seçime girme kararı aldık. Buna istinaden partimizin her ferdi üstüne düşeni yapacaktır. Bu tür anlarda partimiz, ülkemiz için sorumluluk size geldiğinde buna her Türk vatandaşı "evet" demekle mükelleftir. Sözlerim çok açık” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.