Kılıçdaroğlu belgeleri bugün açıklayacak

Kılıçdaroğlu belgeleri bugün açıklayacak
Siyasette, yurtdışındaki paralar polemiği sürüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan’ın “Yurtdışında bir kuruşumun bulunduğu ispat edilsin, Cumhurbaşkanlığı’nı bırakırım” sözlerine bugün partisinin grup toplantısında cevap verecek.
Yakınlarının yurtdışında bir off-shore şirketine milyonlarca dolar gönderdiği iddiasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İspatlarsan istifa edeceğim” resti çekmesi ardından iddianın sahibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elindeki belgeleri bugün açıklayacağı bildirildi.‘İstifa’ atışmasına dönüşen tartışma, Kılıçdaroğlu’nun bugün yapacağı CHP Meclis Grup Toplantısı’yla yeni bir boyut kazanacak.


Twitter’dan Erdoğan’a seslenen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bilal’e anlatır gibi tane tane söylüyoruz Recep Tayyip Erdoğan! Yarın işi gücü bırak genel başkanımızın yapacağı grup toplantısını pür dikkat izle!” ifadelerini kullandı.CHP Milletvekili Gürsel Tekin de benzer bir açıklamayı Antalya’da yaptı. Kentte partisini ziyaret eden ve basına açıklama yapan Tekin, Kılıçdaroğlu’nun hayatında yalan, fıtratında iftira bulunmadığını, belgeye, bilgiye dayalı konuşan bir lider olduğunu kaydetti, “Yarın (bugün) hep beraber göreceğiz. Kılıçdaroğlu’nu takip edin” diye konuştu.


Kılıçdaroğlu, geçen hafta yaptığı grup toplantısı konuşmasında “Sevgili Erdoğan, çocuklarının, eniştenin, kardeşinin, dünürünün ve eski özel kalem müdürünün bir vergi cennetindeki bir off-shore şirkete milyonlarca dolar gönderdiğini biliyor musun?” demişti.Erdoğan bunun üzerine Kılıçdaroğlu’na 1.5 milyon TL’lik tazminat davası açarken önceki gün de iddia hakkında ilk kez konuşmuş ve “Öne sürdüğün iddiaların belgesi var mı? Varsa çıkar hemen ben gereğini yapayım. Yoksa çık milletin önüne iftira ettiğini söyle, özür dile. İspatlarsan ben hem siyaseti hem cumhurbaşkanlığı makamını bırakacağım” ifadelerini kullanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.