Meral Akşener: Ekrem İmamoğlu sürpriz yapabilir

Meral Akşener: Ekrem İmamoğlu sürpriz yapabilir
Meral Akşener, kendi partisini Binali Yıldırım'a örnek gösterdi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’ndan istifa etmemesine ilişkin, kendi partisinden Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterilen İsmail Ok’tan örnek verdi.
 
İsmail Ok’un adaylığı açıklanır açıklanmaz İYİ Parti Meclis Katip Üyeliği görevinden “zorunlu olmadığı halde” istifa ettiğini dile getiren Akşener, İstanbul ile ilgili de dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Akşener, “AKP’de İstanbul’u almaya yönelik soru işaretleri gördüğünü, bu nedenle Yıldırım’ın istifası üzerinde tırmandırıldığını” belirterek, “CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu sürpriz yapabilir” dedi. 

Akşener, partisinin grup toplantısı sonrasında bir grup gazetecinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, CHP ile İYİ Parti ittifakında, Adıyaman’ın “Saadet Partisi’ne bırakıldığı ve buradan Saadet Partisi’nin adayına destek verileceğine” ilişkin Akşener, “böyle bir konunun gündeme gelmediğini” ileri sürdü.

Akşener, “Ben, konuyu basından okuyunca, arkadaşlarıma sordum. Öyle bir konuşma yok. Konuşulur, kabul edilir, reddedilir, o başka bir şey. Ancak böyle bir şey hiç konuşulmamış” dedi.

Samsun’da MHP’li Erhan Usta’nın disipline sevk edilmesi sonrasında, AKP ile MHP arasında “yaşanan tartışmanın İYİ Parti’ye avantaj sağlayacağını” kaydeden Akşener, İYİ Parti’nin Samsun’da birkaç aday adayı olduğunu ve adayların genellikle “Türk milliyetçisi” olduğunu söyledi.

İYİ Parti’nin yerel seçimlerdeki sloganının “İYİ belediyecilik” olduğunu da ifade eden Akşener, “İYİ Partililerden gelen istekler üzerine miting yapacağını” kaydetti. Mitingler dışında “Mersin’de 5 gün kalacağını, sokak sokak gezeceğini dile getirdi.

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.