MHP'nin tüzük kurultayı iptal edildi!

MHP'nin tüzük kurultayı iptal edildi!
Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi MHP'nin 19 Haziran 2016'da yapılan tüzük kurultayını iptal etti
Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Sinan Ogan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ın öncülüğünde 19 Haziran 2016'da gerçekleştirdikleri tüzük kurultayını iptal etti. Mahkeme bu genel kurulda alınan tüm kararların yokluğunun tespitine karar verdi. 
 
MHP'Lİ MUHALİFLERE ŞOK!


MHP'li muhalifler Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın'a bugün Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden kötü haber geldi. 

Milliyetçi Hareket Partisi'nde mahkeme tarafından görevlendirilen Çağrı Heyeti tarafından 19 Haziran 2016'da düzenlenen olağanüstü tüzük kurultayında, parti tüzüğünde değişikliğe yönelik verilen önergelerinin tümü kabul edilmişti. Kabul edilen değişiklik önergeleriyle, parti tüzüğündeki 'olağanüstü kurultaylarda genel başkan seçimi yapılmasını engelleyen' maddenin "seçim yapılabilir" şeklinde değiştirilmesi ve muhaliflerin kurultayına katılanların partiden ihraç edilmesinin önünün tıkanması planlanıyordu. 

MERAL AKŞENER: ADALETİN RUHUNA EL FATİHA


Meral Akşener, Twitter adresinden tüzük kurultayının iptal edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Meral Akşener, "Kongre iptal oldu.Tam 10 dakikada dava bitti.10 dakikada verilecek bir karar için bir yıl beklendi.700 delegenin iradesi yok sayıldı. Adaletin ruhuna El Fatiha." paylaşımını yaptı.




 
SİNAN OĞAN: ADALET HÜKÜMETİN TALİMATIYLA YAPILIYOR


Sinan Oğan da Twitter hesabından açıklama yaptı. Sinan Oğan, "Geçtiğimiz yıl yaptığımız kurultay AKP'nin talimatlandırılmış Hakimlerince iptal edildi. Kurultay kararları yok sayıldı. Bu karar göstermiştir ki, Türkiye'de Adalet iktidarın emrindedir. Adalet Hakimlerin vicdanları yerine Hükumetin talimatıyla yapılıyor. Dün FETÖ'nün emrine giren Adalet bugün AKP'nin emrindedir. Bugün en acil konu Adalet'i iktidar ve FETÖ tahakkümden kurtarmaktır. Adalet'i tahakkümden kurtarmadan Türkiye normalleşemeyecek, ülkede demokrasi sağlanamayacaktır. Talimatlandırılmış emir kulu hakimler ve mahkemeler MHP delegesinin  özgür iradesinin üstünde değildir, olamaz. MHP'de Ülkücü İrade'yi hakim kılana ve Türkiye'de de Adaleti tesis edene kadar mücadelemiz sürecektir..." açıklamasını paylaştı.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.