O DEFTERİ KAPATTIM!

O DEFTERİ KAPATTIM!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener’in açıklamaları üzerine Mansur Yavaş’ın “Korkaklıkla suçlanmak ağrıma gidiyor” açıklamasını yorumladı.

 “Ben söyleyeceğimi söyledim.  Dünkü konuşmamda ifade ettiğim tariflerimle, ilişki tanımlamalarımla ben o defteri kapattım” diyen İmamoğlu, “İşime ve önüme bakıyorum. Şu anda ifade edeceğim başka bir şey yok. Çünkü gerçekten yoğun bir iş takvimiyle meşgulüz” ifadelerini kullandı

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Aksaray Sanat Meydanı ve Zeminaltı Otoparkı Temel Atma Töreni”nde konuştu. Fatih ilçesinin “İstanbul’un kalbi” konumunda olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Fatih ilçesi, bana göre dünyada eşi benzeri olmayan bir merkez duygusunu besleyen ve yaşatan bir nokta. Fatih, o kadar harap olmuş, eskitilmiş, işleri ihmal edilmiş ve görünmeyerek, terk edilmişlik duygusuyla, hani kenara itilmiş bir pozisyonda bir ortam bize sundu ki, ben açık ve net söyleyeyim, üzüntüyle 5 yıl boyunca, burada gördüklerimizi ve hayata geçirdiklerimizi böyle tek tek gözümün önünden geçiriyorum. Bir yanıyla çok iş yaptığımız için seviniyorum ama bir yanıyla, ‘Bu dünyanın en güzel coğrafyasının, en güzel noktası nasıl böyle ihmal edilir’ diye de düşünmeden edemiyorum” dedi.

 

İstanbullu gösterecek

 

“Bize eleştiri yapılacak mı? Tabii ki yapılacak” diyen İmamoğlu, “Yapıcı eleştiriler ya da gerçekten yaptığınız işe dair daha iyiyi yakalamak adına bize sunulan önerileri dinliyor muyuz? Can kulağıyla dinliyoruz. Ama dikkat edin; bize yönelik eleştirilerin tamamı, büyük çoğunluğu, ne yazık ki belediyecilikle ilgisi olmayan, millete tek fayda sağlamayan, vakti geçmiş, uyduruk siyasi yakıştırmalar, geçmişten bugüne defalarca sorgulayıp sorgulayıp, evirip çevirip ortaya koydukları işler. Olsun; böyle bir dönem yaşanacak. Herhalde bu dönemin modası da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, onun Başkanı Ekrem İmamoğlu'na saldırmak. Olsun. O modayı görüyoruz. Bu modanın tutmadığını, bu modanın modası geçmiş bir iş olduğunu, 31 Mart'ta, 16 milyon İstanbullu çatır çatır gösterecek. Bu neyi gösteriyor biliyor musunuz? İş üretecek kadroları kalmadı. Kimse onlarla çalışmak istemiyor. Bakın milletimize yüzümüz dönük. Biz neye güveniyoruz? Başından beri söyledik: Milletimizin aklına güveniyoruz, ortak akla güveniyoruz. Onlar neye güveniyor? Bir kişinin aklına güveniyorlar. Bir kişi. Kimdir o? Bilmiyorum. Ama bir kişinin aklına güveniyorlar. Bir kişinin iki dudağın arasından çıkan söze itibar ediyorlar. Biz de diyoruz ki; biz, 16 milyon insanımıza güveniyoruz. Bakın burada bulunan sizler var ya, sizlerin evlerinizdeki o mini minnacık çocuklarınızın, gençlerinin aklına güveniyoruz. Bakın bu kadar net” ifadelerini kullandı.

 

Söyleyeceğimi söyledim

 

 

Aksaray'da gerçekleşen açılışın ardından Ataköy- İkitelli Metro Hattı'ndaki ilk test sürüşüne katılan  İmamoğlu’na İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamaları üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Korkaklıkla suçlanmak ağrıma gidiyor” açıklaması hatırlatılıp yorumu soruldu. İmamoğlu, bu soruya “Dün ben söyleyeceğimi söyledim. Dünkü konuşmamda ifade ettiğim tariflerimle, ilişki tanımlamalarımla ben o defteri kapattım. İşime ve önüme bakıyorum. Şu anda ifade edeceğim başka bir şey yok. Çünkü gerçekten yoğun bir iş takvimiyle meşgulüz. ‘Eski dost düşman olmaz.’ Bugün yaşananların tarifini dün yaptığım gibi anlayın lütfen. Onun dışında küçük küçük detaylar üzerinden konuşmayı artık uygun görmüyorum. Geçmişe hiç dönmeye vaktimiz yok. Geleceğe bakıyoruz. Geleceğe dönük şu anda 16 milyon İstanbullu, hatta bütün ülke bizim yaptığımız işlere ve başarılarımıza odaklanmış durumda. Çünkü biz Türkiye'nin geleceğinin imza altına alındığı, tariflendiği şehirlerde yöneticileriz. Ben de Mansur Bey de hepimiz  artık geleceğe odaklanmış bir biçimde yolumuza devam ediyoruz. Şu anda sizi Ataköy- İkitelli metromuzun  test sürüşünde misafir ediyoruz” yanıtını verdi.

 

 

 

 

LÜTFEN BİZİ İZLEYİN

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 ilçeden geçecek 13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak Ataköy-İkitelli metro hattında gerçekleştirilen test sürüşüne katıldı. Raylı sistem başarılarının kısa bir dökümünü gazetecilerle paylaşan İmamoğlu, “Daha öncesinde çoklu müdahalenin, akıl karıştırıcı hamlelerin, siyasetin saçma sapan tariflerinin, yani ‘Oy verenlere metro yaparım, oy vermeyenlere yapmam’ diyen aklın yarattığı, iş bilmemezlik sürecinin yarattığı sıkıntıları, boşluğu biz ele aldık. Yılda 4-5 kilometrelik başarıdan, 13 kilometrelik başarıya taşıdık. Bunların hepsi 4,5 yıla sığdı. Onun için bunlar 25 yılla bizi yarıştırıyorlar. Yani 25 yılla bizi yarıştırıyorlar. Şaşırıyorlar herhalde, zannediyorlar biz 25 yıldır iktidardaydık. 4 buçuk senedir iktidardayız. Bunlar 25 yılı yönettiler, biz daha iyisini yaptık” dedi.
“Şu anda 3 yeni metro hattıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. İhalelerini yapacağız” diyen İmamoğlu, “Bir yandan Çekmeköy-Sancaktepe-Samandıra hattımızın açılışını hazırlıyoruz. Bunların hepsi şubat, mart ayında açılışları yapılacak hatlarımız. Bir yandan yine devam eden metro hatlarımıza bu zor koşullarda ülkemizin ekonomik olarak para bulmakta zorlandığı ortamda, biz, talep ettiğimiz Yeşil Bono ihracında, yaklaşık artık neredeyse beş katına talep toplayarak, kaynak buluyoruz. Yine farklı kaynaklar, daha uzun vadeli kaynaklarla ilgili adımlar atıyoruz. Lütfen bizi böyle izleyin, böyle takip edin” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.