Sırıtarak kaldırmışlardı! Atatürk tablosu geri geliyor!

Sırıtarak kaldırmışlardı! Atatürk tablosu geri geliyor!
31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun makam odasına astığı Atatürk portresi kaldırılmıştı. O tablo yeniden asılacak.
Ekrem İmamoğlu'nun Atatürk tablosunu makam odasına asmasının ardından mazbatasının alınmasıyla İBB Başkan Vekilliği görevine atanan Ali Yerlikaya tarafından kaldırılmıştı. O tablo İmamoğlu'nun yeniden seçilmesiyle birlikte geri gelecek.

31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı zaferin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasındaki makam odasına Atatürk'ün bir köylüyü dinlerken fotoğrafından oluşan tabloyu asan Ekrem İmamoğlu'nun sevinci verilen kararla yerini üzüntüye bırakmıştı.


Mazbatanın alındığı gün ve verilen seçim yenileme kararıyla Atatürk tablosu da kaldırılan İmamoğlu 23 Haziran seçiminden galip ayrıldı. O tablo ise geri geliyor.

İMAMOĞLU: ISRARLA GERİ VERDİLER
İmamoğlu, “Tablo kalsın. Ben oraya tekrar geri döneceğimi biliyorum. İkincisi ben onu hediye etmekten onur duyarrım da dedim. Ama ısrarla bizim arkadaşlarımıza geri verdiler” diye konuşmuştu. İmamoğlu, göreve başladığı gün makamının arkasında bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını yana asıp, arkasına Atatürk’ün tablosunu koydurmuştu. Tabloyu taşıyan kişilerin gülüşü ise kameralara yansımıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.