Tatil yok çalışmak var

Tatil yok çalışmak var
AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, gazetecilerin; “Bu sene yoğun geçti, tatil planınız var mı?” sorusunu, “Bu sefer tatil yok, tatil iyi gelmiyor. Bol bol çalışacağız” şeklinde yanıtladı
Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi Uğurlama Töreni'ne katılan Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 Mayıs'ın Türkiye tarihinde çok önemli olduğunu söyledi. "16 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 100 yıl önce Milli Mücadeleyi başlatmak için buradan İstanbul'dan Bandırma vapuruyla, 18 arkadaşıyla birlikte yola çıktığı gündür." diyen Yıldırım, şöyle konuştu: "Bildiğiniz gibi Birinci Dünya Savaşından sonra Mondros Mütarekesi imzalanmış. Hemen sonra da düşman kuvvetleri İstanbul'u işgal etmişti. O yıl, 16 Mayıs 1919 bugünkü gibi değildi.

O gün İstanbul'dan öyle rahatça gemiyle Anadolu'ya gitmek mümkün değildi. İşgal altında, Boğazın düşman gemileriyle dolu olduğu bir ortamda, Gazi Mustafa Kemal, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesini, hürriyet meşalesini tutuşturmak üzere 18 arkadaşıyla beraber İstanbul'dan hareket etti ve böylece işgal altındaki Anadolu'nun milletin azim ve gayretiyle bağımsızlığını kazanması yolundaki ilk adımı atmış oldu. 100. yılı dolayısıyla bugün denizcilerimiz İstanbul'dan yola çıkacaklar ve sırayla Bandırma Vapurunun izlediği rotayı takip ederek, bu şekilde 19 Mayıs'ta Samsun'a varmış olacaklar.

Biz de bu etkinliklerde onlara 'Vira Bismillah' demek, 'Allah selamet versin' demek için buradayız."
Üsküdar'da kendisini davet eden öğrencilerle iftar yapmasına değinen Yıldırım, "Sağlık Bilimleri Üniversitesinde okuyan beş öğrenci arkadaşımız bize bir davetle 'İftara gelir misiniz?' dediler, biz de iftarda onlarla buluştuk, sohbet ettik. Kendi öğrencilik yıllarımızı, anılarımızı onlarla paylaştık. Kendilerinin beklentilerini, hedeflerini konuşma fırsatımız oldu, çok keyifli bir buluşma oldu." ifadelerini kullandı.

Bütçede ciddi rahatlama olacak

Binali Yıldırım, İBB Meclisince öğrenci aylık mavi kart ücretinin 85 liradan 40 liraya indirilmesinin hayırlı olmasını dileyerek, "Şimdi öğrenci kardeşlerimiz Akbili aylık 85 lira yerine 40 liraya alacak, öğrenci bütçesinde ciddi bir rahatlama olacak. Suda da keza yüzde 40'a varan indirim gerçekleşti. Özellikle çok nüfuslu ailelerde daha fazla indirim olmak üzere bu da İstanbullu hemşehrilerimizin bütçelerini rahatlatacak. İstanbullunun, vatandaşlarımızın yararına, menfaatine olacak her türlü çalışma kimden gelirse gelsin başım gözüm üstüne." şeklinde konuştu.

Yıldırım dümene geçti

Açıklamanın ardından iskeleden bir römorköre binen Yıldırım'a AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da eşlik etti. Yıldırım, geminin dümenine geçerek yelkenlilerle birlikte boğaza açıldı. Güverteye inen Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtladı; Yıldırım "Bu sene yoğun geçti, tatil planınız var mı?" sorusunu, "Bu sefer tatil yok, tatil iyi gelmiyor." şeklinde yanıtladı. Seçim çalışmaları hakkında da bilgi veren Yıldırım, "Tabi seçim kampanyasının nasıl yapılacağı belli. Sayın Cumhurbaşkanımıza genel hatlarıyla kampanya hakkında bilgi verildi. Kampanyayı İstanbul AK Parti teşkilatıyla biz beraber planlıyoruz. Kampanyanın gün gün 23 Haziran'a kadar detayları çalışıldı, belli oldu. Yoğun keyifli programlar yapıyoruz. Akşama doğru bizim program daha yoğunlaşır. Ramazan olduğu için insanlar öğleden sonra yavaş yavaş piyasaya çıkıyor. Biz de işte akşam iftar, teravih, sahur derken bol bol insanlarla bir araya geliyoruz, sohbet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Şaibeden uzak durulsun

Binali Yıldırım, "100 yıl önce Bandırma Vapurunda olmak ister miydiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Ne demek? Keşke olabilsek ama o tarihte hiçbirimiz yoktuk. Düşünebiliyor musunuz, İstanbul işgal edilmiş, boğazda düşman gemileri var, bütün bu şartlar altında Gazi Mustafa Kemal Atatürk 9. Ordu Müfettişi olarak görevlendiriliyor Osmanlı Padişahı tarafından ve 18 arkadaşıyla birlikte 100 yıl önce bugün yola çıkıyorlar ve 19'unda da Samsun'a varıyorlar. Yolda tabi Kastamonu, Sinop, İnebolu limanlarında mola veriyorlar ve 19'unda bağımsızlık meşalesini Samsun'da yakıyorlar. Daha sonrası malum Kurtuluş Savaşımız, çok yoğun bir mücadele ve nihayet bağımsızlıkla, zaferle, İzmir'de 9 Eylül'de sonuçlanan bir mücadeleyi başarıyla tamamlıyorlar. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık için mücadele eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.