Duş almadan önce dikkat et!

Duş almadan önce dikkat et!
Dünyada ve Türkiye'de su krizinin gündemde olduğu şu günlerde alanında uzman bir doktorun önerdiği bir yöntem kimilerini oldukça şaşırtabilir. Doktor ise önerdiği basit hareketle hayatınızı kurtarabileceğinizi düşünüyor

Dr. Tom Makin isimli bir mikrobiyolog, tatilden her döndüğünde yaptığı basit bir ritüeli kamuoyuyla paylaştı. Mirror’ın haberine göre, Dr. Makin, suyu, duşun içine girmeden 20 dakika boyunca açık bırakıyor ve suyu kapattıktan sonra 20 dakika daha banyoya girmiyor. Sürecin yaşamı tehdit eden koşullara neden olan öldürücü bakterileri önlemeye yönelik bir önlem olduğunu söyleyen Dr. Makin, kişinin tatilde olduğu dönemde duş başlığındaki durgun suyun zehirli hale gelebileceğini söylüyor.

Bu, insanların lejyonella adı verilen bakterileri soluma riskinin daha yüksek olduğu anlamına geliyor. Lejyoner hastalığına sebep olmasının dışında zatürreye ve organ yetmezliğine de neden olabilir ve bunların her ikisi de ölümcül olabilir. Bu bakteri sıcaklığın 20°C ile 45°C arasında olduğu zamanlarda gelişiyor.

Önemli bir uyarı niteliği taşıyor


Tatilden döndükten sonra duşa gireceği zaman, “Bir elimle burnumu ve ağzımı kapatıyorum, diğer elimle de duşu açıyorum.” diyen mikrobiyolog, “20 dakika kadar sonra duşu kapatacağım ve en az 20 dakika daha banyoya girmeyeceğim.” diye ekledi.

Dünya Sağlık Örgütü, insanların banyo yapmak yerine duş alması nedeniyle lejyonellanın yükselişte olduğunu söylüyor. İngiltere’de her yıl tahminen 500 kişinin bu bakteriye yakalandığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.