Eris vakaları artmaya başladı

Eris vakaları artmaya başladı
Covid 19, Omicron varyantının bir alt türevi olan Eris dünyada hızla yayılıyor. Dünyadaki vakaların artmasıyla Türkiye’deki uzmanlar da uyarılarda bulunmaya başladı.

Dünya Sağlık Örgütü, Eris (EG.5.1)  vakalarını küresel olarak arttığı için bu ay "izlenmesi gereken varyant" listesine kaydetti.

Türkiye’den ise küresel vaka artışlarıyla ilgili Prof. Dr. Alper Şener, Eris (EG.5.1) için önemli uyarılarda bulundu. Türkiye’de Eylül ayında artışın yaşanabileceğine dikkat çekti.

Avrupa ve ABD’de hızla yayıldığını belirten Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye’deki vatandaşları uyardı. Eylül ayı sonlarında doğru Eris varyantı vakalarının görülmeye başlanabileceğini dikkat çekti. Eylül ayının 3. ve 4. Haftalarında vaka artışı olabilir.

 ABD’de hastanelere yüzde 17’ye varan bir başvuru artışı olduğunu dile getirdi. İngiltere’de yüzde 40 civarlarında olduğu söyleniyor. İrlanda’da da son birkaç gün içerisinde hastaneye yatış oranları arttı. Avrupa birliği ülkelerinde çok sık seyahat edildiği için mutlaka Eris’ten etkileneceklerini söyledi.  

Yine de Türkiye’nin iklim bakımından şanslı olduğunu diğer ülkelerdeki gibi sinema gibi kapalı ortam aktiviteleri yerine dışarda vakit geçiren gruplar arasında olduğumuzu söyledi. Bu sayede Türkiye’de yayılma süresinin uzayacağını belirtti.

Ağır hastalık olup olmadığını Eylül ayında anlayacağız

Prof. Dr. Alper Şener, Eylül ayında yaşanacak vakalara göre Eris’in ağır hastalık olup olmadığını anlayacağımızı ifade etti.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.