Büyük Birlik Partisi Referandumda 'Hayır' Verecek

Büyük Birlik Partisi Referandumda 'Hayır' Verecek
TBMM dışındaki siyasi partilerden Büyük Birlik Partisi, 16 Nisandaki referandumda 'hayır' oyu vereceklerini açıkladı.


Büyük Birlik Partisi Referandumda 'Hayır' Verecek
Büyük Birlik Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, TBMM'de düzenlendiği basın toplantısında partisinin referandum kararının 'hayır' olacağını açıkladı.

Öznür'un açıklaması özetle şöyle: "Bu sistemle tek parti 'tek adam' sistemi inşa ediliyor. Tek adam devletin tümüne hükmedecek. Hem hükümet hem Meclis hem de mahkeme olacak. Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz. Anayasa değişiklikleri hiçbir toplumsal müzakere, sivil toplumun ve siyasal partilerin katılımı aranmadan, AK Parti tarafından dört duvar arasında hazırlandı, büyük bir telaş içinde TBMM'den geçirildi. Çağımız özgürlük ve demokrasi çağı iken İnsanlık katılımcı ve özgürlükçü demokrasiyi konuşurken 15 Temmuz ihanetini ve kalkışmasını fırsat bilen AK Parti iktidarı otoriter rejim fırsatçılığı yapmıştır."

DESTİCİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, iki gün önce yaptığı açıklamada, 16 Nisan'da yapılacak referandum da "Bilinçli bir şekilde oy vermeye çalışıyoruz. Kararımızı toplantımızın ve istişarelerimizin ardından kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.