CHP İstanbul'a kadın aday

CHP İstanbul'a kadın aday
CHP'nin son günlerdeki tartışmalı ismi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'a bir rakip daha çıktı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteğini alarak sahaya çıkan eski PM üyesi Canan Kaftancıoğlu, Damga Gazetesi ortaklarından Mehmet Mert&#

Gazeteci Mehmet Mert'in birkaç gün önce adını gündeme düşürdüğü Canan Kaftancıoğlu, İstanbul İl Başkanlığı adaylığı hakkında bir yalanlamada bulunmuş, aday olmayacağını, ancak mevcut yönetimle de birlikte yol yürümeyeceğini belirtmişti. Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı için partiyi önce İstanbul'da sonra Türkiye'de iktidara taşıyacak bir ekip oluşturmak gerektiğini. Mevcut yönetim ile değil, daha aktif çalışan, söylemleri ile, çalışmaları ile, örgütü harekete geçirecek, yeni bir ekibe ihtiyaç olduğunu söylemişti.


Kaftancıoğlu'nun bu açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile başabaş bir görüşme gerçekleştirmesi, siyasi yol haritasını da değiştirmesine neden oldu. Kılıçdaroğlu'nun, “Yaptığımız nabız yoklamaları ve görüşmelerde sizin isminizi öneren çok arkadaşımız oldu. Aday olmanızdan memnuniyet duyarız. Demokratik yarışa katılırsanız partimize güç katarsınız” şeklindeki sözlerine sıcak bakan CHP İstanbul İl Başkanlığı kadın adaylarından Canan Kaftancıoğlu, “Madem siz de uygun görüyorsunuz, o zaman aday olacağım. Partimizi İstanbul’da iktidara getirmek için elimden geleni yapmaya hazırım. " yanıtını verdi.


Geçmiş dönemlerde CHP İstanbul İl Başkan yardımcılığı ve CHP PM'de görev üstlenen Kaftancıoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu desteğini alarak 13 Ocak'ta yapılacak başkanlık yarışında bir adım öne geçti.


Kaftancıoğlu'nun seçimi kazanması halinde, CHP siyasi tarihinde bir ilk gerçekleşmiş olacak. CHP'li kadın bir siyasetçi, zorlu geçecek 2019 yerel ve başkanlık seçimleri öncesinde CHP'nin İstanbul'daki 1 numarası olacak.



CANAN KAFTANCIOĞLU KİMDİR?


1972 Ordu doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu’da tamamladı.

1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Sivas Suşehri Devlet Hastahanesi acil biriminde hekim olarak çalıştı.

1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda Adli Tıp ihtisasına başladı. TiHV(Türkiye İnsan Hakları Vakfı) ‘de vaka taraması yaparak “İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi” isimli teziyle ihtisasını tamamladı.


TOPLUMSAL BELLEK PLATFORMUNUN KURUCULARINDAN

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dernek ve demokratik kitle örgütlerinde görev aldı. Toplumsal Bellek Platformu’nun kurulmasında önayak oldu.

Yakın tarihimizde yaşanan faili meçhul bırakılmış cinayetlere dikkat çeken Yalın Ses yayınlarından “Benim Babam Bir Kahramandı” isimli derleme kitabı bulunmaktadır.

Birleşik Haziran Hareketi geçici yürütmesinde görev almıştır. Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri düzenleme komitesinde görev aldı.


İL BAŞKANLIĞI YARDIMCILIĞI YAPTI

2011-2012 yılları arasında CHP İstanbul Basın, Kültür ve İletişimden sorumlu il başkan yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında İl başkan vekilliği, basından sorumlu il başkan yardımcılığı görevini sürdürdü.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.