Amaç ekmeği bölüşebilmek

Amaç ekmeği bölüşebilmek
Silivri Selimpaşa Mahallesi Yoğurthane Mevkii’nde kurulan Gönül Sofraları’nda çok sayıda vatandaş iftar yaptı. Burada konuşan Başkan Yılmaz, "Amacımız, Ramazan’ın yüzü suyu hürmetine ekmeği aşı bölüşüp, yardımlaşma duygusunu artırmaktır" dedi
Silivri Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca köy ve mahallelerde düzenlediği Gönül Sofraları İftar Programı’nın bir diğeri Selimpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ev sahipliğinde Yoğurthane Mevkii’nde verilen iftar yemeğinde binlerce mahalleli aynı sofrayı paylaştı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, Mahalle Muhtarı Hasip Önal, Belediye Melis Üyeleri ve mahalle sakinleri ezanın okunmasının ardından oruçlarını açtı.


Paylaşmayı artırmalıyız

Başkan Yılmaz, gösterdikleri yoğun katılım için Selimpaşalı hemşehrilerine teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi: “Ramazan-ı Şerif bereketiyle rahmetiyle geldi. Biz de Silivri Belediye Başkanlığı olarak her akşam bir mahallede bir gönül sofrası kuruyoruz. Amacımız ekmeğimizi, aşımızı bölüşmek; bununla beraber kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi pekiştirmek. Kurulan bu gönül sofralarına katıldığınız için teşekkür ederim. Bir sayı belirlemeden gönül sofrası diye herkesi davet ediyoruz. Ufak tefek aksaklıklar oluyor ama bizim amacımız bu aksaklıkları görmezden gelmek, Ramazan’ın yüzü suyu hürmetine ekmeği aşı bölüşüp, hep beraber yardımlaşma duygusunu da arttırarak bir arada olmaktır. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan ayında yapacağınız ibadetlerin, tutacağınız oruçların, hayır hasenatın kabul olmasını, Ramazan-ı Şerif’in de bizlere hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnfak; yardımlaşmak demektir. Bireylerin zenginliğinden, kazandığı paradan diğer vatandaşlara, Müslümanlık alemine yardım etmesi, fitre, sadaka ve zekât vermesidir. Şahsi servetimizi ve dünya malını gözümüzün bir tarafına itip yardımlaşmayı, paylaşmayı artırarak Ramazan’ı idrak etmemizi diliyorum."


Yükünüze ortak olacağız

Annelerin Günü’nü de kutlayan Başkan Yılmaz, "Cennetin onların ayaklarının altında olduğu ile müjdelenen annelerin her birinin ellerinden öpüyor, bütün hanımefendilerin Anneler Günü’nü tebrik ediyorum. Anneler için ne yapılsa az. Anne demek fedakârlık demek. Beşikte başlayıp mezara kadar giden yolda yükleri ağır. Seçim sürecinde; ‘Anneler ben sizin omuzlarınızdaki yükü hafifletmeye, yükü almaya, o yüke ortak olmaya geliyorum’ dedim. Sözümün arkasındayım hiç merak etmeyin. 5 yıl içinde göreceksiniz, hayatın bütün yükü omuzlarında olan annelerin, hanımefendilerin yüküne bu kardeşiniz, belediye personelimiz, teknik ekibimiz, idari ekibimiz ile beraber ortak olacak. Bu vesileyle iftarımızın hayırlı olmasını diliyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum" ifadelerini kullandıç.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.