ENGELLİ OLMAK İNSANİ BİR HALDİR

ENGELLİ OLMAK İNSANİ BİR HALDİR
Silivri Belediyesi ve hayırsever Nakipoğlu ailesi iş birliğiyle Yeni Mahalle’de yapımı tamamlanan Gülsen & Ökkeş Nakıpoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi açıldı.

Açılış töreninde konuşan Volkan Yılmaz, “Bilinmelidir ki, her şey insan içindir. Engelli olmak insani bir haldir. İşte bu yüzden engel ifadesini zihinlerden söküp atacak bir tesisi inşa ederek, özel bireylerimizin hizmetine sunduk” dedi.

Silivri Belediyesi ve hayırsever Nakipoğlu ailesi iş birliğiyle Yeni Mahalle’de yapımı tamamlanan Gülsen & Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi için açılış töreni gerçekleştirildi. Merkezin tanıtım filmi ve Silivri Belediyesinin yapmış olduğu sağlık yatırımlarını içeren bir video gösterimiyle başlayan tören yapılan konuşmalarla devam etti. 15 bin metrekare alan üzerinde 3 bloktan oluşan merkez içerisinde; Engelsiz Eğitim Merkezi, Aile ve Engelsiz Yaşam Merkezi, Bizdensize Sosyal Market, ERYAP Aşevi, Sosyal Yardım Mağazası, Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Sergi Üniteleri, Engelsiz Kafe, Açık Etkinlik Alanı, Kütüphane, Hobi Odaları, Hobi Bahçesi, Spor Odası, Mutfak Atölyesi, Oyun Odası, Meslek Edindirme Odaları, Terapi ve Özel Eğitim Odaları, Diyetisyen, Psikolog, Pedagog, Sosyolog, Muayene Odaları, Fizik Tedavi Birimleri, Amfitiyatro, Kondisyon Alanı, Çocuk Oyun Alanı ve Etkinlik Çayırı başta olmak üzere tam 60 hizmet alanı ile Silivri’de yaşayan engelli vatandaşların hayatları kolaylaşmış oldu.

Çok doğru bir karar


Törende konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin en kapsamlı ve en donanımlı eğitim merkezlerinden biri olan Gülsen & Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezimizi açmanın heyecanını yaşıyoruz. Alanda bulunan özel bireylerimizin, onların fedakâr ailelerinin ve kıymetli vatandaşlarımızın gözlerindeki mutluluğu görmek, böylesine müstesna bir tesisi onların istifadesine sunmanın ne kadar doğru bir karar olduğunun göstergesidir. Silivri’mizin bu eşsiz hizmetle buluşmasında belediyemizle değerli bir iş birliği yapan Sayın Ökkeş Nakipoğlu’na ve tüm Nakipoğlu ailesine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayatın; düşünenler için farklı, hissedenler için farklı, gülenler için farklı, ağlayanlar için farklı anlam ve içeriklere sahip olması eşyanın tabiatına uygundur. Hayat dediğimiz karmaşık süreç; bazen trajedi, bazen komedi, bazen de çelişki halinde karşımıza çıkmaktadır. Her ne olursa olsun asıl marifet, asıl meziyet, çıkan veya çıkması muhtemel tüm engelleri birer birer aşmayı başarmakta saklıdır” dedi. 


Bizim için çok kıymetli

“Zorluklar karşısındaki direncimiz, engellere karşı mukavemet gücümüz hem karakterimiz hem de kişiliğimiz hakkında önemli ipuçları verecektir” diyen Yılmaz, “Bilinmelidir ki, her şey insan içindir. Hiç kimse geleceğin ne olacağını, neyle karşılaşacağını, başına ne geleceğini önceden kesin bir şekilde bilemez ve isabetle söyleyemez. Engelli olmak insani bir haldir ve her insanının maruz kalacağı bir durumdur. Göreve geldiğimiz günden beri; engelli olmanın, bir engelle yaşamanın, bir engele uğramanın ne demek olduğunu, neye tekabül ettiğini, hangi sonuçlara kapı araladığını samimiyetle değerlendirdik. İşte bu yüzden de ‘engel’ ifadesini zihinlerden söküp atacak bir tesisi inşa ederek, ismini de Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi adlandırdık. Gözlerindeki hayat enerjisi ve yüzlerindeki mutlulukla bizlere her daim güç veren, varlıklarıyla bu dünyaya samimiyet, mutluluk katan, her zaman ve her yerde bizler için çok özel olan değerli kardeşlerimizin her biri bizim için çok kıymetli ve önemlidir” ifadelerini kullandı. 

YARDIM GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYORUZ


Volkan Yılmaz’ın ardından bir konuşma yapan NKP Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersan Nakipoğlu, “Bu güzel eseri Cumhuriyetimizin 100. yılında tüm halkımıza armağan ediyor olmanın sevinç ve gururunu yaşamaktayız. 3 bloktan oluşan ve yatay bir mimariye sahip olan merkezimizde bireylerin eğitim, öğretim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarının rahatça karşılanabilmesi planlanmıştır. Projenin gelişme süreci boyunca desteklerini esirgemeyen Silivri Belediye Başkanı Sayın Volkan Yılmaz'a, değerli çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Hayırsever İş İnsanı Ökkeş Nakipoğlu ise “1923 yılında Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda dünyaya gelen bir Kemal Nakipoğlu vardı. Onun önderliğinde 50 yıldır insanların yararına ne yapabiliriz diye hep uğraştık. Evlatlarımızla beraber insanların yararına işler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın ve yaşlılarımızın hayatına dokunabildiğimiz için çok mutlu ve gururluyuz” dedi. Nakipoğlu Eğitim Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Nakipoğlu da “Ailemizden, büyüklerimizden gördüğümüz ihtiyacı olana yardım etme geleneğini sürdürüyoruz” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.