Bölgesel Amatör Lig ekibi Kars 36 Spor Balıkesirspor'u eledi!

Bölgesel Amatör Lig ekibi Kars 36 Spor Balıkesirspor'u eledi!
Bölgesel Amatör Lig ekibi Kars 36 Spor Balıkesirspor'u eledi!
 TFF 1. Lig’in iddialı takımlarından Balıkesirspor Baltok, Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında Bölgesel Amatör Lig ekibi Kars 36 Spor’a penaltı atışları sonunda 7-6 yenilerek elendi.
Karşılaşmanın normal süresi Balıkesirspor’dan Mehmet ve Kars 36 Spor’dan Bulut’un golleriyle sona erdi. 30 dakikalık uzatma bölümünde de sonuç değişmeyince seri penaltılara geçildi.
İlk 5 penaltıda Balıkesirspor’dan Cüneyt, Cumali, Sedat, Beleck’in vuruşları golle sonuçlanırken Otoo kaçırdı. Kars 36 Spor’da ise Yılmaz, Bulut, Hakan, Nurettin golü attı, Abdurrahman kaçırdı. Muhammet Ali Balıkesirspor’u 6-5 öne geçirdi. Kars’tan Samet de atışı kaçırmadı ve skor 6-6’ya taşındı. Bal-Kes’te Furkan 7’nci penaltıyı kaçırdı, Kars’tan Sarper ise bu hatayı affetmedi ve turun en önemli sürprizine imza atarak skoru belirledi: 6-7.

‘İNANANLARIN BAŞARACAĞINI GÖSTERDİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUM’
Karşılaşmanın ardından Kars 36 Spor Teknik Direktörü Hüsnü Korkmaz, “İnananların başaracağını gösterdiğimiz için çok mutluyum” dedi.

Korkmaz, “Bu yaşamış olduğumuz sevinci, Türkiye’de yaşayan tüm Karslılara yaşatan yayıncı kuruluşa teşekkür ediyorum. İlkokula giden kızım var. Çok bir sevdiğim arkadaşıma ‘yarın Balıkesir’e gidiyoruz, bize dua edin’ dedim. Arkadaşım da bu iş dua ile olmaz karşınızda TFF 1. Lig’in kuvvetli bir takımı var. Gidin tatil yapıp gelirsiniz dedi. Sağolsun arkadaşlar bu işe inandılar. Bu galibiyette emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu galibiyetimiz taraftarlarımıza armağan olsun. Balıkesirspor kulübüne de bize gösterdikleri misafirseverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah umdukları Süper Lig’e çıkarlar. Futbolu güzel kılan bu işte. Bölgesel Amatör Lig takımının TFF 1. Lig’in en iddialı takımını yenmesi. İnananların başaracağını gösterdiğimiz için çok mutluyum. Balıkesir halkına bize gösterdikleri sevgi için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Maçın tamamlanmasının ardından Faikbey Caddesi üzerinde bulunan At Heykeli önüne gelen yeşil-beyazlı taraftarlar galibiyeti gönüllerince kutladı. At Heykeli önünde meşale yakan taraftarlar adeta kendinden geçti. Stadyumu olmayan Kars 36 Spor’un taraftarları, stat istedi.

MAÇTAN DAKİKALAR
25. dakikada ev sahibi takımın golü geldi. Aissati’nin pasında Sedat kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşu kaleci Aykut’tan döndü. Mehmet, önüne düşen topu düzeltip. sol ayağı ile filelere gönderdi: 1-0.
52. dakikada Doğa’nın yaklaşık 30 metreden sert şutunda kaleci Aykut son anda topu kornere çeldi.
60. dakikada Mehmet’in soldan geliştirdiği atakta Aissati’nin nefis pasında Beleck zor olanı yaptı ve altı pasta topu auta gönderdi.
61. dakikada  gelişen Kars 36 Spor kontratağında Bulut,  Vukovic tarafından düşürüldü, hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Bulut kaleci ile topu ayrı köşelere gönderdi: 1-1.
68. dakikada Sedat kaleci ile karşı karşıya kaldı, aşırtma vuruşu ütten auta çıktı.
78. dakikada  Bulut’u düşüren Balıkesirsporlu Uğur kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
84. dakikada Beleck mutlak bir gol fırsatını daha cömertçe harcadı.
90+3. dakikada Kars atağında kaleci Vukovic, Bulut’un ayaklarına kapanıp mutlak bir golü önledi.
Uzatmalarda da sonuç değişmeyince penaltı atışlarında rakibine 6-5 üstünlük sağlayan Kars 36 Spor, sahadan 7-6 galip ayrıldı ve turu geçen takım oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.