Cimbom bek arıyor

Cimbom bek arıyor
Galatasaray, Sacha Boey için Bayern Münih ile yapılan anlaşma daha resmileşmeden sağ bek transferi için kolları sıvamıştı.

Sarı-Kırmızılılar, sağ bek için yürüttüğü görüşmelerde mutabakat sağlamaya çok yakınken aynı takımdan bir de sol bek takviyesi gerçekleştirmek istiyor

 



Galatasaray'da Sacha Boey'nin yerine yapılacak takviye için kollar sıvanmış durumda. Sarı-Kırmızılılar, transfer daha resmiyet kazanmadan başladığı çalışmalarda son aşamaya geldi. Galatasaray Yönetimi, yeni sağ bek için rotayı yine Fransa'ya çevirdi. Galatasaray, 2021 yazında Sacha Boey’yi Rennes’den 1 milyon Euro’ya transfer ederken, o günlerde takımın diğer sağ beki Lorenz Assignon ilk 11’de forma giymeye başlamıştı. Aradan geçen süreçte Boey müthiş bir çıkış yakalayıp Bayern Münih’e transfer oldu. Assignon da Rennes’in vazgeçilmezi haline geldi. Oyun tarzıyla bire bir Boey’ye benzeyen 23 yaşındaki futbolcu, Aslan’ın radarına takılmış durumda. Sarı-Kırmızılılar daha Boey ayrılmadan Assignon için görüşmelere başladı. Piyasa değeri 10 milyon Euro olarak gösterilen Fransız sağ beki Hollanda kulübü Feyenoord da istiyordu. Rennes cephesi ise hem Galatasaray’la olan sıcak ilişkileri hem de Boey’nin satış kârından elde edilecek gelir nedeniyle Assignon’u da Cim Bom’a vermeye sıcak bakıyor.

Fransızlarla pazarlık yapılıyor
Fransız kulübü anlaşmaya yine yüzde 15’lik bir kâr payı ekletmek isterken, Galatasaray’a yakın kaynaklar, tarafların 5 milyon Euro civarında bir bonservis bedeli üzerinden anlaşma sağlamak üzere olduğunu ifade ediyor. Ancak kontratta bazı bonus maddelerinin de olacağı ve performansa göre bu rakamın 7.5 milyon Euro’ya ulaşabileceği belirtildi.

Sol beke de talip oldular

Bu arada Galatasaray ile Rennes arasında sağ bek Assignon için yapılan görüşmeler sırasında, sol bek Truffert’in de gündeme geldiği öğrenildi. Piyasa değeri 18 milyon Euro olan 22 yaşındaki Fransız futbolcu için talep edilen bonservis bedelinin ise çok yüksek olduğu belirlendi. Ancak Sarı-Kırmızılılar, Truffert için de temasları sürdürecek. Cim Bom’un hedefi, gelecek vadeden iki Fransız beki de kadroya katıp hem sahada kaliteyi artırmak hem de gelecekte bu oyunculardan da yüksek satış geliri elde etmek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.