Erkekler de pilates yapabilir

Erkekler de pilates yapabilir
Toplumumuzda pilatesin sadece kadınlara özel bir egzersiz sistemi olarak görüldüğünü belirten Egzersiz Uzmanı Ecem Akgül, “Hatta ‘erkek adam pilates yapmaz’ gibi söylemler de mevcuttur. Oysa bu egzersizin sağladığı faydalar cinsiyetten bağımsızdır’’ dedi

Erkekler, son yılların en popüler egzersizlerinden biri olan pilatese karşı önyargılı. Bu yöntemi sadece kadınlara özel bir egzersiz olarak düşünüyorlar. Oysa bunun çok yanlış bir düşünce olduğuna dikkat çeken Egzersiz Uzmanı Ecem Akgül, pilatesin vücuda etkilerini şöyle açıkladı:

Sadece kadınlara özel değildir


Pilates, erkek kimliği ve ataerkil sistem için toplumsal olarak uygun görülmeyen bir egzersizdir. Bu egzersiz günümüzde birçok kişi için erkeklerden çok kadınlar için kolay ve nazik bir egzersiz sistemidir. Oysa pilatesi, Joseph H. Pilates adındaki bir erkek geliştirmiştir. 50 yıldan daha uzun bir süredir seçkin erkek ve kadın atletler için bir egzersiz yöntemidir. Erkekler dikkat çekici bir biçimde tarih boyunca pilates eğitmenliği ve kuruculuğu yapmış figürlerdir.

Sağlıklı yaşam yöntemidir


Erkeklerin pilates tarihinin hep önemli bir parçası olmasına rağmen birkaç yıldır kadın katılımcıların yoğun ilgisi sebebiyle pilates metodunun kadınlar için olduğu gibi bir izlenim söz konusu olmuştur. Bir yandan olumlu bir gelişmeyken diğer yandan talihsiz bir etki yapmıştır. Neyse ki insanoğlu bilinçli bir yaklaşımla araştırarak karar verdiğinde bu problem son zamanlarda hızla çözüme kavuşacak gibi görünmektedir. Pilates, dünyada hızla yaygınlaşan bir sağlıklı yaşam yöntemidir ve erkeklerin de bu egzersizin faydalarından kesinlikle yararlanmaya ihtiyacı vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.