POZİSYON VAR AMA GOL YOK!

POZİSYON VAR AMA GOL YOK!
İstanbulspor, Süper Lig'in 20'nci hafta karşılaşmasında Konyaspor ile sahasında golsüz berabere kaldı.

Bu sonucun ardından İstanbulspor puanını 7'ye, Konyaspor ise 19'a yükseltti.  İstanbulspor Teknik Direktörü Hakan Yakın, “Geçtiğimiz maçlardaki gibi ilerde pozisyona giriyoruz ama atamıyoruz maalesef. İlk kez bir maçı gol yemeden bitiriyoruz” dedi

 

 

Süper Lig'in 20. haftasında İstanbulspor, Halil Umut Meler'in sahalara dönüş maçında Konyaspor'u ağırladı. Yüksek tempoda oynanan mücadelede gol sesi çıkmadı. Mücadelede 3 direk vardı, ayrıca 2 gol de VAR tarafından iptal edildi. Yüksek tempoda geçen mücadelede buna rağmen gol sesi çıkmadı ve taraflar sahadan 1’er puanla ayrıldı. Ev sahibi İstanbulspor, karşılaşmada üç kez direğe takıldı. Sarı-siyahlılar 26, 43 ve 59. dakikalarda direği geçemedi. Öte yandan 59. dakikada direkten dönen pozisyon Muammer’in dokunuşu ile gol ile sonuçlanmış olsa da VAR incelemesinin ardından gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Ayrıca Konyaspor’un 78. Dakikada Sokol Cikalleshi ile bulduğu gol de ofsayt nedeniyle VAR tarafından iptal edildi.

 

Gol sesi çıkmadı

 

20'nci dakikada Guilherme'nin sağ kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen Metehan Mert'in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti. 26'ncı dakikada Ndao'nun pasıyla sol kanatta topla buluşan Vefa'nın uzak mesafeden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü. 33'üncü dakikada İstanbulspor tehlikeli geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Ndao'nun yerden ön direğe yolladığı topa hareketlenen Ethemi'nin altıpas içinden vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Deniz ayağıyla kornere çeldi. 43'üncü dakikada sağ kanattan gelişen İstanbulspor atağında Ethemi'nin sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

 

Başladığı gibi bitti

 

59'uncu dakikada Ndao'nun ara pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Ethemi'nin sağ çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü. Dönen topu tamamlayan Muammer, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. VAR'ın incelemesinin ardından Muammer ofsayt pozisyonunda olduğu için gol iptal edildi. 62'nci dakikada Oğulcan'ın pas hatasında araya giren Ethemi, topla birlikte kat ederek ceza sahası içerisine girdi. Bu oyuncunun kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Deniz kornere çeldi. 78'inci dakikada Soner'in pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Cikalleshi'nin yerden vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. VAR'da yapılan incelemenin ardından Cikalleshi, ofsayt pozisyonunda olduğu için gol geçersiz sayıldı. Karşılaşma golsüz sona erdi.

 

Çok iyi başladık

 

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda oynanan maçın ardından İstanbulspor Teknik Direktörü Hakan Yakın ile Konyaspor Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Hakan Ünal düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Maça çok iyi başladıklarını aktaran Hakan Yakın, “Bunu istiyorduk. Bayağı da baskı yaptık. Rakibe pozisyon vermedik, çok pozisyona girdik ve topu da iyi çevirdik. İlk yarı golü bulmamız lazımdı. Öne geçmemiz normal durum olurdu. Rakibe hiç pozisyon vermedik, şansı da yoktu. Sadece ofsayttan bir şutları gol oldu. Geçtiğimiz maçlardaki gibi ilerde pozisyona giriyoruz ama atamıyoruz maalesef. İlk kez bir maçı gol yemeden bitiriyoruz. Tüm takımı tebrik ediyorum ama sonuçta memnun değilim çünkü galip gelemedik. Yenilgi gibi alıyoruz bu maçı çünkü 3 puana ihtiyacımız vardı" diye konuştu.

 

Genel bir düşüş var

 

Konyaspor Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Hakan Ünal, takımda 2 haftalık genel bir düşüşün olduğunu belirterek, “Kaybettiğimiz 2 maç, en son Fenerbahçe maçındaki sonuç bizi zor bir duruma soktu. Mental olarak hazırlanmaya çalıştık, kısmen de başarılı olduğumuzu düşünüyorum. İlk devre kötü oynamadık. İkinci yarı 65'ten sonra oyundan düştük. Maç berabere bitti. Bu durumdan bir an evvel kurtulmak istiyoruz. Yönetimimiz çalışıyor, birkaç transferimiz olacak. O transferlerle Konyaspor'u istediğimiz noktaya çıkaracağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.