1 Mayıs'ta alanlara çıkalım!

1 Mayıs'ta alanlara çıkalım!
Esenyurt'ta hizmet veren LC Waikiki'nin deposunda çalışan işçiler, “Son dönemlerde LC Waikiki işçilerine baskı daha çok arttı. Bu baskılara dayanamayıp tazminatsız ayrılan arkadaşlarımız oldu. Bu 1 Mayıs’ta baskılara karşı alanlarda olmalıyız” a

1 Mayıs İşçi Bayramı yaklaşırken, Esenyurt'ta bulunan LC Waikiki'nin deposunda çalışan işçiler de açıklama yaptı. Zor günler geçirdiklerini anlatan işçiler, “LC Waikiki depo işleri olarak çok yoğun bir zamandan geçiyoruz. Malum önümüz bayram, sırtımızdaki iş yükü gittikçe artıyor. İş çok olmasına rağmen işçi sayısı ise çok yetersiz. LC Waikiki iş ilanı verip duruyor fakat yeterli sayıya ulaşılamıyor. Yeni girenler için 4 maaş ikramiye ilanı vererek insanları ikna etmeye çalışıyorlar. Yeni giren kişiler ise en fazla bir hafta durabiliyorlar çünkü iş koşulları ağır olmasına rağmen ücretler yetersiz geliyor” dedi.
 

Sosyal hayatımız yok

Hiçbir sosyal hayatlarının kalmadığını anlatan işçiler, “Son dönemlerde LC Waikiki işçilerine baskı daha çok arttı. Bu baskılara dayanamayıp tazminatsız ayrılan arkadaşlarımız oldu. Artık bırakın sosyal hayatımızı dinlenecek vakit bulamaz haldeyiz. Personel oruç tutuyor olmasına rağmen çalışma saatleri 12’ye çıktı. Zorunlu fazla mesai baskıları artıyor, kalmayana primleri ödenmiyor. İşçilerin paraya ihtiyacı olduğu için LC Waikiki bu kozu çok iyi bir şekilde kullanıyor” ifadelerini kullandı.
 

1 Mayıs çağrısı

1 Mayıs için çağrı da yapan işçiler açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi; “Eğer biz örgütlenip birlikte hareket etmezsek bu baskılar devam edecektir. Aslında üreten biziz, kaymağı yiyen patronlar ama bizim de elimizde bulunan en büyük koz birlik olmaktır. Çünkü patronların en çok korktuğu işçilerin birliğidir. Önümüzde 1 Mayıs var. Bu 1 Mayıs’ı iyi değerlendirmeliyiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.