Kadınlar alışverişe ne kadar harcıyor?

Kadınlar alışverişe ne kadar harcıyor?
Kadınların alışveriş yaparken duygularına göre hareket ettikleri, bütçelerine en fazla hasarı ise kırık kalple alışverişe çıktıklarında verdikleri belirlendi.
500’ü aşkın sanal mağazadan alışveriş yapan herkese nakit para ödeyen Avantajix.com, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın üyelerinin bir kısmına, alışveriş arzularını tetikleyen nedenleri ve bu dönemde ne kadar harcama yaptıklarını sordu. Ankete yanıt veren kadınların alışverişte en fazla harcamayı, biten bir ilişki, eş ya da erkek arkadaşla yaşanan sert tartışmanın ardından yaptıkları ortaya çıktı.

Üzgünken çok harcıyorlar

Kırık kalple çıkılan alışverişler kredi kartı limitlerini zorlayıcı boyutlara ulaşabiliyor. Bu ruh haliyle yapılan alışverişlerin ortalaması ise 210 lirayı buluyor. İndirim ya da kampanya dönemlerinde kadınlar kendilerini mutlaka alışveriş yapmak zorunda hissediyorlar. Sosyal medyada görülen bir reklam, bir e-posta bile kadınların ortalama 185 lira harcamalarına yol açıyor. Aybaşı ya da artık aybaşının yerine geçen kredi kartı hesap kesim tarihlerinde de kadınlarortalama 140 liralık alışveriş yapıyorlar. Büyük bir taksidin sona ermesi de kadınların alışveriş için kendilerini özgür hissettikleri günlerin başında geliyor. Taksidin son ödemesini yapar yapmaz çıkılan alışverişte kredi kartlarına ortalama 120 liralık ekstra yük biniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.