Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için kritik uyarı! 2 Eylül'e dikkat

Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için kritik uyarı! 2 Eylül'e dikkat
Meteoroloji 9 kent için sarı kodlu uyarıda bulundu. Yurdun kuzeydoğu kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü yağış bekleniyor.

 Ancak Meteoroloji, Marmara Bölgesi için hava sıcaklıklarının 10 derece birden yükseleceğini duyurdu. Öte yandan hafta sonu sonbahar havası yurda giriş yapacak. İstanbul dahil sıcaklıklar birçok kentte 5,6 derece düşecek. İşte detaylar...

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, doğu Akdeniz'in doğusu ve Toroslar kesimi, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Doğu Karadeniz ile Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzey, yurdun güney kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

9 KENTTE SARI ALARM

Artvin, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kars, Rize, Trabzon, Bayburt, Ardahan

MARMARA BÖLGESİ'NE KRİTİK HAVA DURUMU UYARISI!

Marmara bölgesinde hava sıcaklıkları hafta sonuna kadar mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının; Marmara ve Karadeniz’de 8 ila 10 derece, İç Anadolu’da 6 ila 8 derece, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da 2 ila 4 derece mevsim normallerinin üzerine çıkacağı, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının 02.09.2023 Cumartesi günü batı kesimlerden başlayarak mevsim normallerine düşmesi bekleniyor.

Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

 

Meteorolojiden Marmara Bölgesi için kritik uyarı 2 Eylüle dikkat

 

“MARMARA DAHİL, SICAKLIKLAR 5-6 DERECE AZALACAK”

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından, “Bugün Akdeniz'in doğusu ve Toroslar kesimi, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu yağışlı. Sıcaklıklar doğuda hissedilir şekilde azalıyor. Batıda 1-2 derece artıyor. Hafta sonu Marmara, Ege, Batı Karadeniz’e yağmur geliyor. Yağışla birlikte sıcaklıklar batıda 5-6 derece azalacak” ifadelerine yer verdi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 31

İstanbul  Az bulutlu 33

İzmir: Az bulutlu ve açık 34

Adana: Parçalı bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

Antalya: Az bulutlu 34

Samsun: Parçalı bulutlu 31

Trabzon: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor 29

Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor 23

Diyarbakır: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.