Otizm Derneği'nden Mert'e ödül

Otizm Derneği'nden Mert'e ödül
Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) Başkanı Mehmet Mert, Farket Otizm Saklı Dehalar Derneği tarafından Otizm Farkındalık Onur Ödülü'ne layık görüldü. Mert, “Otizmli çocuklara yardım eden her derneğimiz çok kıymetli. Bi

Azra Görgün Kaynarken'in başkanlığını yaptığı Farket Otizm Saklı Dehalar Derneği, Bahçeşehir Gölet'te yer alan Affet Sahne'de kendilerine destek veren isimler için ödül gecesi düzenledi. AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, ünlü isimler Nadide Sultan, Nilay Dorsa ve çok sayıda ismin de katıldığı gecede Gazeteci Mehmet Mert de Otizm Farkındalık Onur Ödülü'ne layık görüldü. Aldığı ödül sebebiyle büyük bir mutluluk yaşadığını söyleyen Mert, “Bugün burada güzel şeyler yaşanıyor, güzel mesajlar dinliyoruz. Güzel bir söz vardır; “Kendi acınızı hissediyorsanız canlısınız, başkalarının acısını hissediyorsanız insansınız” derler. Bugün otizmli çocuklarımız için de çok güzel bir etkinlik yapılmış, insanlığımıza yakışır bir organizasyona imza atılmış” dedi.

Derneğin çalışmaları çok anlamlı

Dernekçiliğin fedakarlık isteyen bir iş olduğunu anlatan Mert özellikle otizm konusunda çalışmalar yapan Farket Otizm Saklı Dehalar Derneği'nin bu anlamda büyük bir özveri ortaya koyduğunu da söyledi. Mert, “Güzel bir etkinlik, dernekçilik ve sivil toplum örgütçülüğü gönüllük esasına dayanan bir iştir, fedakârlık ister. Zamanınızdan, imkanınızdan, paranızdan, dostlarınızdan. Dernek başkanlığını üstlenen Azra Hanım ve yönetim kurulu üyelerinin oldukça fedakâr ve bu işi severek, bilerek yaptıklarını gözlemliyorum. Bu tür dernekler bazen yardımlaşma adı altında yemek organizasyonu düzenliyorlar burada önemli olan mesajı doğru insanlara doğru şekilde iletebilmek” diye konuştu.

İnsan hayatına dokunmak gerek

Otizm konusundaki çalışmaların oldukça anlamlı olduğunu yineleyen Mert, “Otizmli çocuklara da tabi bizim her ailenin her birimizin dernek çevresinde Bugün sizin derneğinizle farkındalık yaratarak birtakım insanlara dokunuyor. Çocuklara, gençlere, kadınlara dokunuyor. Bugün öyle bir etkinlikte bulunmaktan çok mutluyum. Bu tür etkinliklerin artması gerektiğini, dernekçiliğin sadece tabelacılıkta kalmayıp evlere, iş yerlerine, insanlara dokunması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Canla başla çalışmaya devam edeceğiz

Ödül gecesinde konuşan Farket Otizm Saklı Dehalar Derneği Başkanı Azra Görgün Kaynarken de bütün katılımcılara teşekkür etti. Kaynarken, “Dernek olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalara sizlerin verdiği destekler çok anlamlı. Hep birlikte otizmli çocuklarımızın hayatını kolaylaştırmak ve güzelleştirmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

1 gün değil her gün hatırlanmalı

Gecede konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram da “Otizm bir gün değil 365 gün hatırlanmalı. Çocuklarımızın 0-3 yaş arasında rutin kontrolleri sık sık yapılmalı. Son günlerde otizm çok yaygınlaştı. Otizm konusunda rehabilitasyon çalışmaları oldukça hızlandı. Belediyelerimizde Engelsiz Yaşam Merkezleri'miz var. Aile Bakanlığı'mızın bu konuda çalışmaları var. Ama insanlar da kendi üzerine düşeni her zaman yapmalı” diye konuştu.

Kimler ödül aldı?

Gecede ödül alan diğer isimler ise; AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Nilay Dorsa, Nadide Sultan, Nurcan Sabur, Osman Köse, Levent Çekiç, Seyhan Soylu, Ercan Kutlu, Tayfun Öçal ve Hakan Solaker oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.