Tarih verildi! Kavurucu sıcaklarda ikinci perde geliyor: Karon, daha da kavuracak!

Tarih verildi! Kavurucu sıcaklarda ikinci perde geliyor: Karon, daha da kavuracak!
Türkiye ve Avrupa'nın güneyini etkisine alan Kerberos sıcak hava dalgasının ardından yeni bir dalga daha Türkiye'yi yakıp kavuracak. İtalyan uzmanlar tarafından 'Karon' adı verilen sıcaklık dalgası konusunda Türkiye başta olmak üzere b

Dünyaca tanınan İtalyan meterolog ve iklim uzmanı Giulio Betti kötü haberi duyurdu. Türkiye ve Güney Avrupa'yı etkisi altına alan ve birçok kişiyi direkt etkileyen Kerberos sıcak hava dalgasının etkisinden daha çıkmadan yeni bir sıcak dalga konusunda alarm verildi.

 

Tarih verildi! Kavurucu sıcaklarda ikinci perde geliyor: Karon, daha da kavuracak! - Resim: 2

Yunan mitolojisindeki 'ruhları cehennem ırmağından geçiren kayıkçı'dan ismini alan Karon Sıcak Hava Dalgası yine Avrupa ve Türkiye'yi kasıp kavuracak. Betti, 19 Temmuz ile 23 Temmuz tarihleri arasında İtalya, Yunanistan ve Türkiye ile Balkanlar'da etkisini gösterecek Karon için herkesi uyardı.

Tarih verildi! Kavurucu sıcaklarda ikinci perde geliyor: Karon, daha da kavuracak! - Resim: 3

Sıcaklıkların zirve yapacağı konusunda uyarılarda bulunan Betti, söz konusu bölgelerde yerel olarak sıcaklık rekorlarının birbiri ardına kırılacağını açıkladı.

Tarih verildi! Kavurucu sıcaklarda ikinci perde geliyor: Karon, daha da kavuracak! - Resim: 4

Karon sıcak hava dalgasının merkez üssünün İtalya’ya bağlı Sardinya adası olması bekleniyor. Betti'ye göre Sardinya’da hava sıcaklığı 48 dereceleri görecek. Söz konusu sıcaklık değeri Avrupa’da modern tarihte ölçülen en yüksek sıcaklık rekorunu neredeyse yakalıyor. Rekor sıcaklıklar Ağustos 2021’de Sicilya’da 48.8 olarak ölçülmüştü.

Tarih verildi! Kavurucu sıcaklarda ikinci perde geliyor: Karon, daha da kavuracak! - Resim: 5

Kerberos sıcak hava dalgası son günlerde Türkiye, Yunanistan, İtalya ve İspanya’yı etkisi altına aldı. Türkiye’de rekor sıcaklıkların yaşandığı Kerberos dalgası, özellikle Trakya bölgesinde birçok kişinin hastaneye kaldırılmasına neden oldu.

Tarih verildi! Kavurucu sıcaklarda ikinci perde geliyor: Karon, daha da kavuracak! - Resim: 6

65 YAŞ VE ÜSTÜ DIŞARI ÇIKMASIN 

Kerberos sıcak hava dalgası son günlerde Türkiye, Yunanistan, İtalya ve İspanya’yı etkisi altına aldığı ifade edilerek Türkiye’de rekor sıcaklıkların yaşandığı Kerberos dalgası, özellikle Trakya bölgesinde birçok kişinin hastaneye kaldırılmasına neden olduğu bildirildi. Bu sıcak hava dalgasından dolayı güneşli saatlerde 65 yaş ve üstü vatandaşların dışarı çıkmaması önem arz ediyor. 

Tarih verildi! Kavurucu sıcaklarda ikinci perde geliyor: Karon, daha da kavuracak! - Resim: 7

MARMARA İÇİN YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için 19 Temmuz Çarşamba gününden itibaren yüksek sıcaklık uyarısında bulundu.

Tarih verildi! Kavurucu sıcaklarda ikinci perde geliyor: Karon, daha da kavuracak! - Resim: 8

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, 19 Temmuz Çarşamba günü, öğle saatlerinden itibaren bölgenin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği, sıcaklıkların bölge genelinde mevsim normallerinin 3-8 derece üzerine çıkmasının beklendiği bildirildi.

Tarih verildi! Kavurucu sıcaklarda ikinci perde geliyor: Karon, daha da kavuracak! - Resim: 9

Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarının İstanbul’da 32-35, Edirne’de 38-41, Kırklareli’de 35-39, Tekirdağ’da 33-36, Kocaeli’de 37-39, Sakarya’da 35-37, Yalova’da 31-33 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık nedeniyle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında, yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.