23 NİSAN BEYLİKDÜZÜ'NDE DOYASIYA KUTLANDI

23 NİSAN BEYLİKDÜZÜ'NDE DOYASIYA KUTLANDI
Beylikdüzü Belediyesi önünde Çelenk Sunma Töreni ile kutlamaların devam ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, üç gün boyunca çeşitli etkinlikler ile Yaşam Vadisi'nde doyasıya yaşandı. Dünya'nın farklı ülkelerinden çocuklar ile birli
Üç gün boyunca çocuklara dopdolu etkinlikler sunan Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan Programı, Belediye önünde Çelenk Sunma Töreni ile devam etti. Atatürk Anıtı önünde Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Beylikdüzü Belediyesi Başkanlığı, siyasi partilerin ilçe bakanlıkları ve sivil toplum kuruluşları çelenk koydu. Törende Şehit Büyükelçi Galip Balkar Ortaokulu'nun bir haftadır misafir ettiği Bosna Hersek'ten gelen misafir öğrenciler de yerini aldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'dan Bosna Hersek'e iyi bir bağ kurulduğunu ifade ederek onları ağırlamaktan çok mutlu olduğunu söyledi ve kendilerine hediyelerini takdim etti.

Çocukların en mutlu günü oldu

Yaşam Vadisi'ndeki 23 Nisan programı ise son günde de renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden farklı el becerisi ve yeteneklerin konuştuğu onlarca atölyede çocuklar keyifli vakit geçirdi. Yaşam Vadisi Sahnesi ise 23 Nisan gösterileri ile doldu taştı. Beylikdüzü'nde eğitim kurumları ile BİDOSK izcilerinin gerçekleştirdiği çeşitli sahne performansları göz doldurdu. Dünya'nın farklı ülkelerinden gelen misafir öğrenciler, sergiledikleri gösteriler ile binlerce izleyen tarafından hem büyük beğeni topladı hem de ülkelerini en iyi şekilde temsil etti. 23 Nisan programı kapsamında Beylikdüzü Belediyesi Çocuk Tiyatrosu da sahne aldı.

"Bugün, onlar için umut demek"

23 Nisan'ın tüm Dünya çocukları için umut anlamına geldiğine vurgu yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Dünya'nın en şanlı milletiyiz; çünkü Türkiye'de bir çocuk bayramı var. Dünya'da çocuklarla ilgili acı manzaralar görüyorken, bu ülkede çocuklar için çok umutlu anlar yaşayabiliyoruz. Beylikdüzü'nde Atatürk'ün bize hediye ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Dünya çocukları ile doya doya yaşıyoruz. On binlerce insan Yaşam Vadisi'nde şu an en güzel anları birlikte yaşıyor. Buradaki binlerce çocuk 23 Nisan'ı ömürleri boyunca yaşayacak. Müthiş bir umut ve güzellik var." ifadelerinde bulundu.

"Birer Dünya insanı olsunlar"

"Çocukların her birine özgüven aşılayalım" diyen Başkan İmamoğlu, "Onlara akıldan ve bilimden yana bir yol sunalım. Dünya'nın renkli sanat ve kültürlerine ulaşmalarını sağlayalım. Türkiye'yi mutlaka tanısınlar. Ancak bir Dünya insanı olsunlar. Bu kentte özgür, mutlu insanlar olmasını, huzuru temin etmek istiyoruz." dedi ve farklı ülkelerden konuk edilen onlarca çocuğu sahneye davet etti, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tekrar kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.