AVCILAR’DA HAKLARINI BİLEN BİLİNÇLİ KADINLAR

AVCILAR’DA HAKLARINI BİLEN BİLİNÇLİ KADINLAR
Türkiye’nin ilk ilçe Kadın Aile Müdürlüğü’nü kuran Avcılar Belediyesi, Sosyal Belediyecilik ve Kadın Dostu Belediyecilik anlayışı ile hizmet etmeye devam ediyor. Güçlü ve bilinçli kadınlar güçlü toplumlar yaratır ilkesiyle ile hizmetlerine devam eden Avcı
 Avcılar Belediyesi Gülsevin Buket Değirmenci Kadın Aile Müdürlüğünde devam eden eğitimler Avcılarlı Kadınlara umut oluyor. Alanında uzman personel tarafından verilen eğitimde kadınları, kadının insan hakları ve bu haklarla ile ilgili ulusal ve evrensel yasalar konusunda bilgilendirmek, kadınların eşit vatandaşlar olarak haklarından haberdar olmalarını sağlamak ve kadın hakları konusunda gelişen tabanda birliği ve beraberliği sağlamak amacıyla yapılıyor. Bire bir ve interaktif eğitim metotlarını kullanan eğitmenler kadınların yoğun ilgisinden memnun olduğunu söyledi. Sosyolog İslim Arslan : ‘’Burada bir aile gibiyiz, hem birlikte haklarımızı öğreniyoruz hem de kadınlarımıza sosyal ve psikolojik olarak destek sağlıyoruz.’’ dedi.


GÜÇLÜ KADINLAR, GÜÇLÜ TOPLUMLAR YARATIR


Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de bu konuyla ilgili olarak; “Türkiye’de ilk olarak Kadın Aile Müdürlüğümüzü 2014 yılında faaliyete geçirdik.
Burada kadınlarımızın cinsiyet eşitliği temellerinde sosyal hayata katılmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına yönelik projeler geliştirerek, kadını mevcut edilgen durumdan etken pozisyona geçmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Daha çok kadınımızı bilinçlendirmemiz gerekiyor. Çünkü güçlü kadınlar, güçlü toplumlar yaratır.’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.