BAKIRKÖYLÜLER HUKUKU EN YALIN DİLLE ÖĞRENECEK

BAKIRKÖYLÜLER HUKUKU EN YALIN DİLLE ÖĞRENECEK
Türkiye Barolar Birliği (TBB) , Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Kent Konseyi işbirliği ile temel hukuk bilgileri konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla “Hukuk Okur Yazarlığı” seminerleri verilmeye başlandı.
Bakırköy Belediyesi Tarık Akan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerlerin ilkinde; “Aile İçi Şiddet” konusu ele alındı.                                                                                                                                 
Seminere, TBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Okur Yazarlığı Proje Başkanı Avukat Filiz Saraç, TBB Delegesi Avukat Hikmet Ömeroğlu, Av. Zeynep Uçar Yakar, Av. Canan Okullu ve Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Gezent katıldı.
Av. Filiz Saraç Hukuk Okur Yazarlığı Projesiyle, vatandaşlarımızı günlük hayata ilişkin hakları konusunda bilinçlendirmeyi ve hak arama yolları hakkında temel bilgileri sunabilmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Saraç, proje ortağımız Bakırköy Belediyesi ile halkımıza en kolay yoldan ulaşarak onlara adalet, hukuk ve hukukun üstünlüğü bilincini yaratmayı hedeflediklerini belirtti.
Av. Hikmet Ömeroğlu, aile içi şiddet, site ve apartmanlarda yaşanan sorunlar ve çözüm yolları, çocuğun ihmal ve istismarı, hasta hakları konularının işleneceği seminerle vatandaşa hukukun Abece’sini en yalın dille anlatacakları söyledi. Ayrıca seminerlere katılan vatandaşlara seminer sonunda sertifika da verileceğini dile getirdi.
Aile içi şiddet seminerinin sunuş bölümünde; Av. Zeynep Uçar Yakar ve Av. Canan Okullu ise katılımcılara; Kadın Hakları, Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Dair Yasa’nın getirmiş olduğu yenilikler ve İstanbul Barosunun şiddet mağduru kadınlara vermiş olduğu hukuki yardımlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da yaptığı açıklamada, “Hukuk Okur Yazarlığı” seminerlerinin devam edeceğini ifade ederek yurttaşları bilinçlenmeleri  ve bilgilenmeleri için seminerlere davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.