Beylikdüzü'nde Dev Meyve Ormanı

Beylikdüzü'nde Dev Meyve Ormanı
Beylikdüzü'nde kentin tam merkezinde, 12 bin metrekarelik dev bir meyve ormanı kuruluyor.
Çocuklar ağaçları tanısın, meyveyi dalından yemeyi öğrensin, doğayı sevsin diye vişneden kiraza, armuttan kayısıya 16 tür yetişkin meyve ağacının, öğrencilerle 12.000 m2'lik alana dikimi yapılacak. 'Umut Meyve Ormanı', Beylikdüzü'nde yükselecek. Umut Meyve Ormanı projesinin tanıtım töreni, 17 Kasım Cuma günü Saat 11.00-12.00 arasında Dereağzı Mahallesi'nde yapılacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ağaçlandırma çalışmaları ile Beylikdüzü'nün geleceğine can katmaya devam eden Beylikdüzü Belediyesi, 2014'ten bu yana yaklaşık 12 bin ağacı toprakla buluşturdu. İlk kez bu sene uygulanacak "Umut Meyve Ormanı" Projesi ile Dereağzı Mahallesi Ömer Seyfettin Caddesi üzeri Atmaca Deresi hizasında 15.000 m2'lik yeşil alanda toplam 16 tür olmak üzere 325 adet meyve ağacı dikimi gerçekleştirilecek. Alanda ayrıca yürüyüş alanları, 3.000 m2'lik hobi bahçesi yapımı planlanıyor. Umut Meyve Ormanı projesinin tanıtım töreni ise 17 Kasım Cuma günü Saat 11.00-12.00 arasında hayata geçecek.

Projenin ortaya çıkış amaçları arasında İstanbul'un doğayı vurgulayan ilçelerinden biri olan Beylikdüzü'nde farklı bir konsept geliştirme düşüncesi, özellikle çocuklara fidan dikme-yetiştirme ve doğa bilincini aşılama yer alıyor. Çocuklara meyveleri dalından toplamanın ayrıcalığını yaşatabilecek projede Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü de birinci etap tamamlandıktan sonra 2 ve 3. Etap meyve bahçesi alanlarını planlamaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.