Bülent Kerimoğlu: Bilgi güvenliği kurum kültürümüzdür

Bülent Kerimoğlu: Bilgi güvenliği kurum kültürümüzdür
CHP'li Bakırköy Belediyesi, ISO-27001-2017 bilgi güvenliği sertifikasını yeniden aldı.
Bilgi güvenliği yönetim sistemini en kapsamlı hali ile kurarak ISO-27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardını alan ilk belediye olan Bakırköy Belediyesi, uluslararası bağımsız denetim firmasının denetiminin ardından TÜRKAK ( Türk Akreditasyon Kurumu) akreditasyonlu ISO-27001-2017 bilgi güvenliği sertifikasını yeniden aldı.

Bakırköy Belediyesi’nde bilgi güvenliğini kurum kültürü haline getirmek için yoğun bir çaba gösterdiklerini ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şu açıklamalarda bulundu:

“Bilgi güvenliği denince akla sadece siber güvenlik ve teknolojik çalışmalar gelmemelidir. Bilgi güvenliği; teknoloji, insan ve iş süreçleri bileşenlerinden oluşan büyük bir yaklaşım gerektirir. Biz Bakırköy Belediyesi’nde bilgi güvenliğini kurum kültürü haline getirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda tüm çalışanlarımıza bilgi güvenliği farkındalık eğitimi veriyoruz. Üniversiteler, özel şirketler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar düzenliyoruz. Bilgi güvenliğinin geliştirilmesi için toplam kalite yönetim sistemleri(TKYS) anlayışımızın gereği; kıyaslama çalışmaları da yaparak belediye olarak sürekli öğreniyor, iyi örnekleri kurumumuzda uygulayarak iş sürekliliği için “Daha çok çalışıp, daha çok üreteceğiz” sloganımıza uygun çalışmalar yürütüyoruz.”

2018 yılının haziran ayında TS ISO/IEC 27001 belge yenileme başvurusunun ardından uluslararası bağımsız denetlim şirketi tarafından yapılan denetimlerin ardından ISO 27001-2017 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardını yeniden aldıklarını ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Bakırköy Belediyesi çalışanlarından oluşan sertifikalı bilgi güvenliği iç denetçileri her yıl kurum içinde bilgi güvenliğini sağlayabilmek için 2 iç denetim gerçekleştiriyor. İç denetimlerin ardından iyileştirmeler yapılıyor. Yetkili dış denetim kurumu tarafından her yıl 1 defa da bilgi güvenliği yönetim sistemi dış denetimi gerçekleştiriliyor. Bu denetimlerin ardından da haziran ayında TÜRKAK akreditasyonlu TS ISO/IEC 27001-2017 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardını yeniden almaya hak kazandık. Bakırköy Belediyesi olarak hassas verilerin korunması ve bilgi güvenliğinin sağlanması amacıyla gizlilik, bütünlük, erişilebilirlik ve iş sürekliliği için sürdürebilir bir yönetim anlayışını devam ettireceğiz.”

Sertifika 1 yıl süreyle geçerli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.