Büyükçekmece’de söz halkın olacak

Büyükçekmece’de söz halkın olacak
DSP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Ümit Şahbaz, "Hak ettiği hizmetleri almamış bir ilçede değişimi başlatmaya geliyoruz" diyerek, "Büyükçekmece'de tek adamlık dönemine son vereceğiz. Belediyede adamı olanın değil hakkı olanın işi y
 Demokratik Sol Parti (DSP) Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Ümit Şahbaz, Ada Kafe'de basın toplantısı düzenledi. Şahbaz'a DSP Genel Başkan Danışmanı Banu Dalaman, 1. sıra meclis üyesi adayı Murat Lehimler ve partililer eşlik etti. "Biz 25 yıldır artık yeter diyoruz. Hak ettiği hizmetleri almamış bir ilçede değişimi başlatmaya geliyoruz" diyerek sözlerine başlayan Şahbaz, "Gözün aydın Büyükçekmece diyoruz. Büyükçekmece'yi Cumhuriyet Türkiye'sinin gururu yapmaya geliyoruz. Sessiz çoğunluğun sesi olmaya geliyoruz. Herkesi kucaklayan inançlara saygılı bir anlayışal geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kapılar 24 saat açık olacak
Seçilmesi durumunda halkın yararına olmayacak hiçbir projeye imza atmayacağını belirten Ümit Şahbaz, "Belediye Başknalığı rozetini aldığımızda 23 Nisan'da Büyükçekmecelilerle birlikte Atamıza gideceğiz. DSP'nin yönettiği bir ilçede bakın neler olacak;? Büyükçekmece'de tek adamlık dönemine son vermek için Atatürk'ün yolunda, müteahhitlerin değil halkın çıkarlarını gözetecek bir belediye için DSP'ye gelin diyorum. Çağrı merkezlerimizden gelen şikayetler en kısa sürede çözülecek. Görevi devraldığımızda Belediyenin kapıları 24 saat açık olacak. Halkın yararına olmayan hiçbir projeye imza atmayacağız. Belediyede adamı olanın değil hakkı olanın işi yapılacak. Söz ilçe halkının olacak. Emeğinin hakkını alamayanların sesi olacağız. İşçilerimizn haklarının yenilmesine müsaade etmeyeceğiz. Kimse ezilmeyecek, kimseyi ezdirmeyeceğiz. İnsanca yaşanacak bir hayatı hep birlikte kuracağız. Emeklelilerimizin hak ettiği mutlu yaşama çok az kaldı. Kuracağımız kooperatiflerle öğretmenlerimizi ev sahibi yapacağız" vaatlerinde bulundu.

Çalışa çalışa kazanacağız
"Sağlık, eğitim ve spor için çok çalışacağız" diye konuşan Şahbaz, "Öğrencilerimiz okul kayıtlarında ücret ödemeyecek. Bütün masrafları belediye karşılayacak. Sosyal güvencesi olmayan kadınlarımıza kadın doğum hastanesi yapacağız. Doğayı koruma DSP olarak ilk önce bizim görevimiz. Tertemiz bir ilçemiz olacak. Doğada yaşayan her canlıya duyarlı bir belediye olacağız. Türkiye’nin temelinde Atatürk devrimleri vardır. Bu devrimlere elbirliği ile sahip çıkacağız. Laik demokratik Türkiye için Atamızın izinde bir hayat için çalışacağız. Büyükçekmecelilerle birlikte çalışa çalışa kazanacağız" dedi.

Bizim ittifakımız halkla
Büyükçekmece'de güzel bir yaşamı vatandaşla birlikte kuracaklarını ifade eden Şahbaz, "Sosyal demokrat, güçlünün değil haklının yanındadır. Halkçı Ecevit umuduyla halktan yana olacağız. Ezilenlerin emeği sömürülenlerin belediyesi olacağız. Barışın, umudun ve özgürlüğün yanında olacağız. DSP her zaman birleştirici bir parti olmuştur. Biz buraya seçimi almak için geldik. Bizim ittifaklarla işimiz olmadı. Bizim ittifakımız halkımızladır" açıklamasını yaptı.

Kadın adaylar neden yok?
DSP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı ÜmitŞahbaz'ın ardından açıklamalarda bulunan Genel Başkan Danışmanı Banu Dalaman, “Cumartesi günü kadınlara yönelik bir aktivite yapacağız. Buradan DSP'nin kurucusu olan Rahşan Ecevit'i de saygı ile anıyorum. Adaylar  açıklandığı zaman çok sinirlendim. Özellikle Türkiye'de solu temsil ettiğini iddia eden CHP'nin, kadın adaylara yer vermemesi bizi çok sinirlendirdi. Biz de DSP olarak kadın adayları desteklemeye çalışıyoruz. Birçok ülkede konferanslar veriyorum. Kadının elinin değmediği bir yerde belediyecilik olmaz" diye konuştu.

Burada olmaktan mutluyum
DSP 1. sıra Meclis Üyesi Adayı Av. Murat Lehimler de Büyükçekmece’de yıllardan beri kent konseyinin kurulması için mücadele verdiğini belirterek, “Maalesef bir arpa boyu yol alamadık. Mevcut yönetim bunu istemedi” dedi. 15 gün öncesine kadar siyasetin aklının ucundan geçmediğini ifade eden Lehimler, “DSP ve merhum Genel Başkanı Bülent Ecevit, her yönüyle bana uyan bir siyasetin temsilcisi. Burada olmaktan mutluyum. İlçemiz için bir şeyler yapmak zorundayız” diye konuştu.

Önce muhalefeti değiştireceğiz
Gazetecilerin, "Metrobüs yapmayacak mısınız?" ve "Ulaşım sorununu nasıl çözeceksiniz?" sorularını cevaplandıran Şahbaz, "Metrobüs konusunda ben 25 yıl Büyükşehir'de çalışmış birisi olarak bu bölgede metrobüs çalışması daha önceden yapılacaktı. Zeminde kayma olduğu için metrobüsün geçmesi tehlike arz ediyor. Bunu tünel yöntemiyle yapmak mümkün ama maliyetleri çok yüksek. O bölgenin metrobüs hattını geçmesinden ziyade Kağıthane'de Sanayi Mahallesi'nde olduğu gibi havaray sistemiyle aktarmalı şekilde Büyükçekmece düzlüğüne inip oradan devam etmesi ekonomik açıdan da en uygunu olacaktır"  diye konuştu. Muhalefet partilerinin görevlerini yerine getirmediğini de söyleyen DSP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Ümit Şahbaz, "Muhalefet görevini yapmadığından dolayı bizler de eğitimli bir ekip olarak bu yerel seçimlerde önce muhalefeti değiştireceğiz. İnşallah 2023'te de iktidarı değiştirmeyi hedefliyoruz. Önce muhalefeti değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

27 yıldır hiçbir proje yapılmaz mı?
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ü sert sözlerle eleştiren Banu Dalaman, "27 yıldır belediye Başkanı olan sayın Başkan'ın ilk aday olduğu parti kapanmış. Ben üniversiteye yeni başlamışım sayın Akgün başkan iken. 27 yılda bir koltuk bırakılmaz mı? Sayın Akgün acaba neden korkuyor? Hiç mi yetiştirdiği bir kişi yok. CHP'de siyaset yapıyor ama solun hiçbir geleneğine uymuyor. Sadece kendini düşünüyor. 27 yıldır hiçbir proje yapılmaz mı? 27 yılda insan neler yapmaz. Özellikle sokak hayvanlarıyla alakalı çok şikayetler var. Büyükçekmece'de bir tane festival yapılıyor. Her şey bu mudur? Kültür sanat dediğin bu mudur? Muhteşem bir göl var, etrafı hiç mi değerlendirilmez. Genel Başkan bana bir görev verdi. Burada yapılacak çok şey var. Büyükçekmece'yi kalkındırmak için canla başla çalışacağız" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.