Çatalca’da üç gün 23 Nisan, üç gün bayram

Çatalca’da üç gün 23 Nisan, üç gün bayram
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye ve Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çocuk festivalinde farklı kültürlerden çocukların bir araya gelmesi ile üç gün boyunca büy

Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen 7. Uluslararası Çocuk Festivali’ne katılmak için Çatalca’ya gelmeye başlayan çocuklar üç gün boyunca birlikte vakit geçirecekleri gönüllü aileleri ile buluştu.

Gönüllü ailelerin mutluluğu

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçeye misafir gelen minikleri evlerinde ağırlayacak olan gönüllü aileler, gelecek konuklarını günler öncesinden heyecanlı bir bekleyiş içine girdi. Çatalcalı çocuklarla birlikte vakit geçirecekleri ilçeye konuk olarak gelen arkadaşlarının karşılaşma anları görülmeye değer sahneler oluşturdu. Gönüllü aileler çocukların temeli bu günlere dayanan uzun yıllar sürecek kardeşlik, dostluk ve barışın tohumlarını bu anlamlı günlerde atılmasına şahitlik etmenin mutluluğunu yaşadı.

Çocuk olmanın mutluluğu Çatalca’da yaşanıyor

Farklı yerlerden yüzlerce çocuğun kaynaşmasına vesile olan 23 Nisan Çocuk Festivali’nde çocuklar, düzenlenen etkinliklerle bayramı coşkuyla kutlamanın yanı sıra Çatalca Belediyesi Aşevinde hazırlanan yemekleri hep birlikte yiyerek paylaşmanın, birlikte oyunlar oynayarak arkadaşlığın, dünyada kutlanan tek çocuk bayramında çocuk olmanın mutluluğunu bir arada yaşarken, tüm renkleriyle çocuklar gönüllerde kültür köprülerinin kurulmasını sağlıyor.

Festival meşalesi yakılacak

21 Nisan 2017 Cuma günü (yarın) başlayacak Çatalca Belediyesi 7. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali programı 1. gün saat 16.30’da Nazım Özbay Kültür Merkezi önünde toplanılarak başlayacak. Ardından Kültür Merkezi önünden başlanarak, İstasyon Caddesi, Münif Sevi Caddesi, Tevfik Erdönmez Caddesi, İstanbul Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Saat 17.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, İstiklal Marşımızın okunması ve saygı duruşu ile devam eden program, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın açılış konuşması sonrası festival meşalesinin yakılması ile resmi olarak başlayacak. Festivalin ilk gün programı saat 19.30’da Çatalca Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi Spor Salonu’nda Halk Oyunları gösterileri ile devam edecek.

Festival mahallelere de uzanıyor

Festivalin ikinci günü etkinlikler saat 12.00’da Muratbey Mahallesi Esin Ovacık İlköğretim Okulu Bahçesi’nde, saat 14.00’da Kestanelik Mahallesi Kestanelik İlkokulu Bahçesi’nde ve saat 16.00’da İhsaniye Mahallesi İhsan Akdoğan İlköğretim Okulu Bahçesi’nde yapılan gösterilerle olacak. Gösteriler akşam 19.30’da İTO Ortaokulu Spor Salonu’nda şenlik havasında devam edecek. 7. Uluslararası Çatalca 23 Nisan Çocuk Festivali, 23 Nisan 2017 Pazar günü ekiplerin saat 9.30’da İTO Ortaokulu Spor Salonu’nda başlayan resmi bayram törenlerine katılımıyla sürecek.

Çatalca’dan dünya barışına katkı

Göreve gelmesinin hemen ardından ilçede düzenlenmeye başlanılan ve bu yıl 7.si yapılan “Çatalca Belediyesi Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” hakkında görüşlerini açıklayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ilçede yapılan festivalin dünya barışı adına büyük katkılar sunduğuna dikkat çekti. Başkan Cem Kara, ” Ulu Önderimiz Atatürk’ün meclisimizin açılışını “bayram” olarak armağan ettiği 23 Nisan; Çatalca’da “Uluslararası Çocuk Festivali” adı altında çeşitli etkinliklerle sevinç, coşku ve heyecan içinde kutlanmaktadır. Çatalca Belediyesi olarak bu festivalimizi çok önemsiyoruz. Dünya barışına katkı sunmak adına yapılan önemli bir çalışmadır. İlçemizde 3 gün boyunca çocuklarımızı misafir ediyoruz. Her yıl dünyanın ve ülkemizin birçok yerinden gelen çocuklarımız burada, Çatalcalı çocuklarımızla el ele bayramlarını coşkuyla kutluyor. Çocuklar buradaki yaşıtlarıyla bir araya gelerek, gönüllerince eğlenip, kültürlerini paylaşıyor. Misafir ekipler belediyemiz tarafından önceden tespit edilen gönüllü ailelerimizin yanında kalacaklar. Çocuklarımızı aile sıcaklığından uzaklaştırmıyoruz ve bu sayede bizim kültürümüzü daha yakından tanıma, öğrenme fırsatı buluyorlar. Aynı şekilde ilçemizdeki çocuklar diğer kültürleri yakından tanıma fırsatı buluyor. İlçemizde festivalle başlayan bu dostluklar, kardeşlikler uzun yıllar sürüp gidiyor” şeklinde konuştu.

Halkımız çocuklara gönüllerini açıyor

Çatalcalıların festivale sahip çıktığını belirten Başkan Cem Kara, festivale vatandaşların ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu festivali Çatalca Belediyesi ilçemizdeki ailelerle birlikte gerçekleştiriyor. İlçe halkı dostluğa, kardeşliğe, barışa ve sevgiye evlerini açarak, en önemlisi gönüllerini açarak belediyemizin bu festivaline katkı sunuyorlar” ifadelerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.