Çevre miras değil emanettir

Çevre miras değil emanettir
Çatalca Belediyesi, Dünya Çevre Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Başkan Cem Kara, “Çevremizi geleceğimiz için temiz tutmak zorundayız” açıklamasında bulundu.

Çatalca Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası dolayısıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde bir etkinlik programı düzenledi. “Çevre miras değil gelecek nesillere devredilecek emanettir. Çatalcamıza sahip çıkalım” sloganıyla düzenlenen etkinliklerde bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları yapıldı. Mübadele Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programlara birçok Çatalcalı katıldı.

Çevre ve geri dönüşüm tiyatroyla anlatıldı

Mübadele Meydanı’nda düzenlenen, "Çevre kirliliği ve geri dönüşüm" konulu tiyatro gösterisi ile başlayan etkinlik, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Sahnelenen mini tiyatro gösterisinde öğrencilere çevreyi ve canlıları koruma konusunda bilinçlendirme ve farkındalık kazandırmak amaçlı bilgiler verildi. Öğrencilere geri dönüşümün önemi ve evlerden çıkan atıkları geri dönüşüme vermeden önce nasıl ayrıştırmaları gerektiği Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Derya Dizman Kayar tarafından anlatıldı.

Çevreye duyarlı bir nesil yetişmeli

Dünya Çevre Haftası kapsamındaki etkinlik Cumhuriyet Meydanı’nda açılan stantlarla devam etti. Çevre bilincinin artması ve çevre konusunda daha bilinçli bir nesil yetiştirmeyi amaçlayan Çatalca Belediyesi yetkilileri işbirlikçi firmalar eşliğinde geri dönüşüm temalı yağdanlık, kumbara, mutfak önlüğü, kalem gibi ürünleri ve broşürleri vatandaşlara dağıttı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da stantta vatandaşlarla bir araya gelerek çevrenin önemine değindi.

Biz kirletmezsek çevre kirlenmez

Başkan Cem Kara konuya dair yaptığı açıklamada, “Özellikle genç nesillerin çevre konusunda bilinçlendirilmesi çok önemlidir. Hepimiz birey olarak atıkları değerlendirme kültürü, temizlik kültürü gibi konuları çevremizle olan ilişkilerimizde ön plana çıkartıp bunu bir yaşam tarzı haline getirebilirsek daha iyi sonuçlar alacağımıza ve sosyal hayata güzel bir katkı yapacağımıza inanıyorum. Çevremizi geleceğimiz için temiz tutmak zorundayız. Eğer bizler çevremizi kirletmezsek çevre kirlenmez” şeklinde konuştu.

Her atık çöp değildir

Geri dönüşümü sağlanan ürünlerle ekonomiye ve çevreye değer kazandırıldığını kaydeden Başkan Cem Kara, “Her atık çöp değildir. Çatalca Belediyesi olarak geri dönüşüm bilincini çocuklarımıza sunabilmeyi hedefliyoruz. Yaptığımız çalışma ve projelerle birçok yere yerleştirdiğimiz geri dönüşüm kutularına cam, kağıt, teknolojik atık gibi malzemeleri topluyoruz. Yine aynı şekilde atık yağları toplayarak çevreye zarar vermesini önlüyoruz.1 ton kâğıdın geri dönüşümünü sağladığımız zaman 10 adet çam ağacının hayatını kurtarmış oluyoruz. Bu anlamda bireylere iş düştüğü gibi, belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına birçok görev düşüyor. Bizler bu çalışmalarımızı bir yıl içerisinde periyodik bir şekilde devam ettiriyoruz. Okullarda eğitimler şeklinde, okullarda çevre bilinçlendirme şeklinde çalışmalar yapıyoruz” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.