Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti Avcılar İlçe Kongresi'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti Avcılar İlçe Kongresi'nde konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Avcılar Olağan İl Kongresinde konuştu. Erdoğan, partisinin Avcılar 6. Olağan İlçe Kongresi'ndeki konuşmasında, kuruluşundan bugüne kadar ilçe teşkilatında görev yapanlara şükranlarını sundu.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan, "Türkiye yıllarca lafla peynir gemisi yürütmeyi maharet sanan  siyasetçiler, yöneticiler elinde vaktini ve enerjisini kaybetti. Geçtiğimiz 15  yılda bir yandan ülkemize yönelen nice saldırıyı göğüslerken diğer yandan her  alanda Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamının katbekat fazlasını  hizmetlerimizle gerçekleştirdik.  Bu hizmetlerin en yakın şahidi Avcılar." dedi. 
Kongreye katılanlar arasında arka sıralarda "Kriko Mustafa" olarak  hitap ettiği çok eski bir tanıdığının da bulunduğunu ifade eden Erdoğan, "Kriko  kardeşimiz senin burada ne işin var? Bunlar bizim ilk belediye başkan adaylarımız  beldelerde. Binkılıç, orada belediye başkan adayımız. Feyzullah Efendiyle beraber  hem tıraşını yapmış, hem de başını yıkamıştık. Ne günlerden ne günlere..." diye  konuştu.
Erdoğan, Avcılar'ın 16 Nisan halk oylamasında yüzde 41'lik evet  oranıyla beklentilerinin çok altında kaldığını dile getirerek, "Oysa ben  Avcılar'dan çok daha iyi bir netice bekliyorum. İnşallah 2019 seçimlerinde burada  çok farklı bir manzarayla karşılaşacağız. Hanımlar, gençler, beyler belediyeyi  almakta kararlı mıyız?" sözlerine kalabalığın "Evet" diye karşılık vermesi  üzerine de "İşte bu irade alır." dedi.
Hem milletvekilliğinde, hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde  Avcılar'ın 16 Nisan sonuçlarını tersine çevireceğine inandığını vurgulayan  Erdoğan, bunun için de çok çalışılması gerektiğini söyledi.
Avcılar'dan çıkacak sesin Marmara'nın ucundan bile duyulmasını isteyen  Erdoğan, ana kademeyi ayağa kaldırarak, "2019'a kadar kapı kapı dolaşmaya hazır  mıyız?", kadın kollarına da "2019'a kadar kadın kolları olarak her eve girmeye  hazır mıyız?" diye sordu.
Erdoğan, kadınların girdikleri evde 40 yıl unutulmamak için  kahvelerini de hazırlamalarını gerektiğini söyledi.
Recep Tayyip Erdoğan, gençlik kollarına da "2019'a kadar liselerden  üniversitelere tüm gençlerimize ulaşmaya hazır mıyız?" diye seslenerek,   "Gençlere bilmediklerini anlatacaksınız. Bildiklerinizi anlatacaksınız. Gençler  Avcılar'da ayak basmadık yer, dokunmadık gönül, desteğini almadık vatandaşımızı  bırakmamaya söz veriyor musunuz?" dedi.
Bugüne kadar hep eserleriyle konuşmaya, eserleriyle kendilerini  anlatmaya çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Türkiye yıllarca lafla peynir gemisi yürütmeyi maharet sanan  siyasetçiler, yöneticiler elinde vaktini ve enerjisini kaybetti. Geçtiğimiz 15  yılda bir yandan ülkemize yönelen nice saldırıyı göğüslerken diğer yandan her  alanda Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamının katbekat fazlasını  hizmetlerimizle gerçekleştirdik. Bu hizmetlerin en yakın şahidi İstanbul,  Avcılar. 20 yaşından itibaren Avcılar'ı iyi bilirim. Hayal meyal geri dönüyorum,  bakıyorum ki buralarda şöyle şu andaki binalar yok. İsim olarak da aklımda kalan  meşhur bir mahallesi vardı. Denizköşkler Mahallesi. Şimdi diyorum ki maden  Denizköşkler Mahallesi böyle heyecan dolu kalktı, şimdi gene başı çekeceksiniz  evelallah Avcıları da tersine ayağa kaldıracaksınız. Avcıların geçmişine  baktığımızda mübadeleden itibaren ne büyük zorluklar, ne büyük yokluklar, ne  büyük sıkıntılarla bugüne geldiğini görüyoruz."
Kente yapılan yatırımlar
Erdoğan, ilçenin isminin av meraklılarının mesken tuttukları, her  fırsatta gelip vakit geçirdikleri, eğlendikleri, burada yaşayanların da onlara  rehberlik ettiği dönemlerden kaldığını dile getirdi.
Erdoğan, "Yarım asır öncesinin plansız, programsız, kontrolsüz göç  akınından Avcılar da payını almıştır. Tarihi Yarımada'nın hemen arkasında  Küçükçekmece ile Marmara Denizi arasındaki ilçemizin makus talihi 1994'ten  itibaren büyükşehir belediyesinde, 2002 Kasımından itibaren de hükümette  gerçekleştirdiğimiz icraatlarla değişmiştir. Hükümetlerimiz döneminde İstanbul'a  210 milyar liralık yatırım yaptık. Marmaray ile Avrasya Tüneli'yle, Yavuz Sultan  Köprüsü ile İstanbul'un iki yakası arasındaki ulaşımı hem çeşitlendirdik, hem  kolaylaştırdık." diye konuştu.
Erdoğan, kenti İzmir'e bağlayacak otoyolun yapımının sürdüğünü, bu  projenin önemli bölümü olan Osmangazi Köprüsü'nün de açıldığını, Kınalı,  Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir otoyolunun çalışmalarının devam ettiğini, 1915  Çanakkale Köprüsü'nün inşaatına da başlandığını anlattı.
Yüksek hızlı trenle İstanbul'u Ankara'ya, Eskişehir'e, Konya'ya,  Kocaeli'ne, Sakarya'ya ve Bilecik'e bağladıklarına anlatan Erdoğan, inşası süren  yeni hatlarla Sivas'tan Antalya'ya, İzmir'den Adana'ya, Gaziantep'e kadar ülkenin  dört bir yanına hızlı tren hatlarıyla ulaşmanın mümkün hale geleceğini kaydetti.
Erdoğan, dünyanın en büyük havalimanının İstanbul'da inşa edildiğini,  ilk etabının yıl sonuna doğru açılacağını, dünya çapında bir proje olan Kanal  İstanbul'un temelinin de yıl sonuna varmadan atılmış olunacağını, ihalesine de  çıkma hazırlığının yapıldığını dile getirdi.
Raylı sistemlerin kentin ulaşımında son dönemde yapılan en büyük  atılımlardan biri olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
"Daha bir kaç ay önce Üsküdar-Ümraniye metrosunu hizmete açtık. Bugüne  kadar İstanbul'a 17 kilometrelik tünel, 160 kilometrelik metro hattı inşa ettik.  Hedefimiz 2020 yılına kadar tünel uzunluğunu 68 kilometreye, metro uzunluğunu 355  kilometreye çıkarmaktır. Daha sonrası için de 120 kilometre yeni tünel,  650  kilometre ilave metro hattı projelerimiz var. Sağlıkta İstanbul'u sadece  ülkemizin değil dünyanın sayılı merkezlerinden biri haline getirmeyi  hedefliyoruz. Son 15 yılda İstanbul'a 51'i hastane olmak üzere 127 yeni sağlık  tesisi kazandırdık. Yatırım bedeli mevcut rakamla 5 milyar, eski rakamla 5  katrilyon lirayı aşan 16 yeni sağlık merkezinin inşası sürüyor."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin  omuzunda artık bir yük haline gelen ana muhalefet partisinin ve başındaki zatın,  eser, proje, hizmet değil, sadece ve sadece iftira, yalan, hakaret üzerine  kurduğu siyaset bize göre değil. Bizim 2023 hedeflerimiz var. Bizim 2053 ve 2071  vizyonlarımız var." dedi. 
Erdoğan, Denizköşkler Sosyal Tesisi'nde düzenlenen AK Parti Avcılar 6.  Olağan İlçe Kongresi'nde,İstanbul'un her iki yakasına da ayrı ayrı toplam 7 bin  yatak kapasiteli iki dev şehir hastanesi yaptıklarını anlattı.
Avrupa Yakası'ndaki hastane inşaatının hızla ilerlediğini aktaran  Erdoğan, yakın zamanda Anadolu Yakası'ndaki şehir hastanesinin de ihale ve  inşaatını başlatacaklarını kaydetti.
Erdoğan, Başakşehir Hastanesi inşaatının mevcut hızla devam etmesi  halinde çok kısa sürede hizmete gireceğini vurgulayarak, "Sancaktepe Hastanesi  ile ilgili hazırlıklar devam ediyor. İstanbul'un konut kalitesinin  yükseltilmesinde TOKİ öncülüğünde yürütülen projelerin malum çok büyük payı var.  Geçtiğimiz 15 yılda TOKİ vasıtasıyla İstanbul'a 156 bine yakın konut kazandırdık.  Restorasyonlar, aslına uygun yenilemeler, kadim mimarimize uygun yeni projelerle  İstanbulumuzun tarihi mirasına sahip çıkıyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.