Esenyurt’a Eskart’la 60 milyonluk can suyu

Esenyurt’a Eskart’la 60 milyonluk can suyu
Esenyurt Belediyesi maddi imkanları kısıtlı vatandaşlara yaptığı yardımları artık Eskart aracılığıyla gerçekleştirecek.

 Esenyurt Belediyesi tarafından yapılan yıllık 60 milyon liraya varan yardımlar bu kartla Esenyurt esnafından yapılacağı için para ilçede kalacak ve Esenyurt ekonomisine can verecek. Eskart, banka kartı sistemi gibi çalışacak. Yardım tutarları Esenyurt Belediyesi tarafından bankaya yatırılacak. Yardım alacağı belirlenen vatandaşlara alacakları ürünler ve miktarın kodlandığı Eskart’lar verilecek. Vatandaşlar da Esenyurt’ta belirlenen ilgili firmalardan istedikleri gibi alışverişlerini yapabilecekler.

ÇOCUKLARIMIZI KORUYORUZ

Eskart uygulaması ile ilgili bilgi veren Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Eskart’ı hizmete sokmaktaki ana amaçlarının insani olduğunu belirterek, “Özellikle ailenin çocukları yardımı görmesin, anne,  babası kendi parasıyla alışveriş yapıyor gibi bilsin istiyoruz. Aileler, çocuklarına gel sana önlük, kırtasiye, kitap alayım desinler. Bunu arzuluyoruz. İşi alenileştirmeden yardımın gizli yapılacağını göstermek istiyoruz. Belediye sadece veliyle muhatap olsun diyoruz” dedi. Alatepe, belediyenin para alınan yer değil, ancak tüm yardımların yapılan yer olarak bilinmesini istediklerini de vurguladı.  Alatepe bir diğer amaçlarının da nakiti ortadan kaldırmak olduğunu ifade ederek, “Tüm sistemi karta yüklüyoruz. Gıda, kömür veya doğalgaz fatura yardımı, ayakkabı, kırtasiye, okul önlüğü, bayramlarda et gibi yardımlarımız var. Biz vatandaşa 100 liralık kırtasiye yardımı yapıyorsak bu miktarı ve aynı ürünü karta kodlayacağız. Vatandaş anlaştığımız firmalardan gidip bu kartla alışverişini yapacak. “ dedi.

ESNAFTAN DA YÜZDE 20 İNDİRİM

Alatepe, bu sistemle 60 milyon liralık paranın ilçede kalacağını vurgulayarak, “Biz önceden ihaleye çıkıyorduk. İhaleyi alan firma yardımları yapıyordu. Şimdi bu yardımlar sadece Esenyurt’ta bulunan firmalardan yapılacak. Bu uygulamadan esnafımız da memnun oldu. Esnafımız da bizde yüzde 20 indirim yaparız dedi. Böylece yardım oranları daha da artmış olacak.  60 milyon lira ilçe ekonomisine  can suyu  olacak. Bu para sisteme dahil olacak, esnaf canlanacak. Esnafta yol haritası çizebilecek” diye konuştu. Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt'ta faaliyet gösteren bin 500 firmaya sisteme dahil olmaları için davet mektubu gönderdiklerini söyledi. Şartlara uyan her esnaf sisteme dahil olabilecek. Eskart ile satış yapmak isteyen esnafın Esenyurt'ta faaliyet gösteren yasal prosedürlere uygun ruhsatlı işletme olması gerekiyor. 

HAKEDEN ALACAK

Alatepe, sistemi iyi kuracaklarını belirterek, ilçe kaymakamlığından alınacak bilgilerle ihtiyaç sahiplerine ulaşılacağını söyledi. Alatepe, "İhtiyaç sahiplerinin yüzde 30'u zor durumda olmalarına rağmen kendileri başvurmuyor. Bunları da bulacağız ve yardım yapacağız. Bu sistemden tamamen hak edenler yararlanacak” dedi. 

Esnafa mektup dağıtıldı

Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt'ta faaliyet gösteren bin 500 firmaya sisteme dahil olmaları için davet mektubu gönderdiklerini söyledi. Dağıtılan mektupta Alatepe “ Biliyoruz ki, mahzun bir gönle dokunmak, bir ülkeyi fethetmek gibidir. Arzumuz, o gönüllere sizlerin eli sayesinde dokunmak ve bu hayır kapısını birlikte aralamaktır. Bu yeni sistemde, bir yandan vatandaşımıza en yakın noktada duran sizlerin vesilesi ile hizmet götürürken, bir yandan da siz kıymetli esnaf kardeşlerimize can suyu katmak istiyoruz.” diye esnafa seslendi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum