GENÇ KARİYERLER ZİRVESİ DEVAM EDİYOR

GENÇ KARİYERLER ZİRVESİ DEVAM EDİYOR
Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ nün organize ettiği Genç Kariyer Zirvesi meslek Lisesi öğrencilerini sektörlerinde uzman isimlerle buluşturmaya devam ediyor.

Halkalı Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere “Eğitim ve Kariyer” konulu söyleyişiler gerçekleştirildi. Bu kapsamda alanında uzman isimler, Anıtlar Kurulu 5.Bölge Mimarı Serkan Aydın, İnşaat Mühendisi Abdullah Çelik, Yüksek Harita Mühendisi Erhan Özhan ve Milli Savunma Üniversitesi Rektör Danışmanı Emekli Albay İbrahim Keleş öğrencilerle bir araya geldi.

 

“SEKTÖRÜN ÖNEMLİ İSİMLERİNİ GENÇLERİMİZLE BULUŞTURUYORUZ”

 

Küçükçekmece Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Oktay Kurt: “Gençlerimizin her konuda yanında olmaya çalıştığımız gibi kariyer planlamalarında yanlarındayız. Alışılmış kariyer söyleyişlerinden farklı olarak biz sektörün önemli isimlerini gençlerimizle buluşturuyoruz. Böylece gençlerimize kariyer planlamalarında dikkat edecekleri etkenlerin yanında sektörleri ile ilgili bilmeleri gereken bilgileri, sektörün zorluklarını, avantajlarını sunuyoruz” dedi.

 

“HERKES KENDİNE ÖZELDİR”

 

Eğitim hayatında yaşadığı tecrübelerden ve öğrencilerin izlemesi gereken adımlardan bahseden konuklar, ”Üniversite tercihlerinizi yaparken ve tercih yaptıktan sonra iş hayatına atıldığınızda doğru tercih yapmış olmanın mutluluğunu yaşamanızı istiyoruz. Çünkü herkes kendine özeldir ve kendine özel yetenekleri vardır” diye konuştu.

 

Genç Kariyer Zirvesi sunumlardan sonra soru cevap şeklinde devam etti. Öğrencilerin kendi farklılıklarına göre kariyer planlaması yapmasının önemi vurgulandı. Çiçek takdiminin ardından program sona erdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.