Geri dönüşüm bilinci kapı kapı dolaşılarak anlatılıyor

Geri dönüşüm bilinci kapı kapı dolaşılarak anlatılıyor
Çatalca Belediyesi doğal kaynakları korumak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı geri dönüşüm çalışmalarında kapı kapı dolaşarak vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

Çevre kirliliği ile mücadelenin yalnızca evlerimizin, sokakların, caddelerin, parkların temizliği ile değil, atıkların toplanmasını, imha edilmesini ve geri dönüşümünü de içerdiğini belirten Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bu bilinçle geri dönüşüm ve bilgilendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ekipler yaptıkları çalışmalarla ambalaj atıklarının geri kazanılması ile doğal kaynaklar ve enerji kaynaklarının korunacağını, su kaynaklarının ve havanın kirlenmesi önleneceğini, küresel ısınmaya neden olan sera gazının en az seviyeye indirileceğini belirtiyor.

Ekipler her an size de gelebilir

Ambalaj atığı toplama projesi bilgilendirme çalışması kapsamında 13 kişilik bilgilendirme ekibi ile Gümüşpınar, Yalıköy, Hallaçlı, Elbasan, Muratbey, Ovayenice, Çakıl, Subaşı, Akalan, Gökçeali, Oklalı, Kestanelik, İzzettin, Kabakça, İnceğiz, İhsaniye, Kızılcaali, Örcünlü, Nakkaş, Başakköy, Kalfaköy, Belgrad, Örencik, Hisarbeyli, Celepköy mahallelerinde toplam 4960 kişiye birebir ulaşılarak,  mavi poşetlerde ayrı biriktirilmesi gereken ambalaj atıklarının neler olduğu ( Kağıt-Kartonlar, Plastikler, Metaller, Camlar) ve mahalle toplama günleri hakkında bilgi verilerek, poşet ve bilgilendirici broşür dağıtıldı.  Merkezde Ferhatpaşa ve Kaleiçi mahallelerinde ise aynı bilgilendirme ekibi tarafından 12905 kapı çalınarak, esnafa, işletme sahiplerine ve hanelere ulaşıldı. Kapısı çalınan hane ve işletmelerde 8800 vatandaşa çalışma hakkında birebir bilgilendirme yapıldı ve 4105 kapıya ise broşür ve poşet bırakıldı. Ekipler tarafından bugüne kadar 27 mahallede 13760 kişiye birebir proje anlatılarak, ambalaj atığı hakkında bilgi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.