İmamoğlu'na takdir ve teşekkür...

İmamoğlu'na takdir ve teşekkür...
İki dönem CHP İstanbul Bahçelievler Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapan, 10 yıl boyunca verdiği önergelerini kitaplaştıran M. Berke Merter'in önergeleri hayata geçmeye başladı. Hayata geçirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantıların
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz 5 yılda Cumhuriyet Halk Partisi adına Büyükşehir’de 10 yılda Bahçelievler’de meclis üyesi olarak aktif muhalefet yapan CHP’li Mehmet Berke Merter’in üzerinde ısrarla durduğu konulardan olan meclisin kamuoyuna açık şekilde yapılması önerisi yeni dönemde hayata geçti. Geçtiğimiz dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının kamuoyu tarafından izlenmesinin özellikle şeffaf yönetim anlayışına önemli derecede katkı sunacağı önerisini mecliste gündem dışı yaptığı konuşmasında dile getiren Merter, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında başlayan ilk meclis toplantısında bu uygulamanın hayata geçmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

3.5 MİLYON KİŞİ TARAFINDAN İZLENDİ 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı uygulama ile kamuoyuna açık olarak gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis'inin ilk iki oturumu toplamda 3.5 milyon kişi tarafından izlendi. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Mehmet Berke Merter şunları söyledi; Milyonlarca vatandaşımızın yaşadığı kentimizde, kentimizle ilgili alınan kararlar, sunulan görüş ve önerilerin herkes tarafından izlenmesi ve takip edilmesi özellikle kitle iletişim araçlarının bu kadar yaygın olduğu bir dönemde olması gereken bir şeydi. 5 yıl boyunca İstanbulluların yaşam kalitelerinin artmasına yönelik CHP’li meclis üyeleri olarak yoğun bir mücadele verdik. Yüzlerce önerge verdik. Ancak bu önergelerimizin çoğu dikkate alınmadı. Vatandaşlarımızın kimlerin, hizmet anlayışıyla hareket ettiğini görmesi ve bilmesi açısından bu canlı yayınların çok yararlı olacağı düşüncesindeyim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu yeniliklere açık, cesur adımları dolayısıyla kutluyorum. Vatandaşlarımızın en çok arzuladığı şeffaf yönetim anlayışı dolayısıyla kendilerine şimdiden başarılar diliyorum’ dedi. 

DEMEK Kİ İSTENİRSE YAPILABİLİYORMUŞ 
Önceki dönem İBB Meclis Üyeleri Mehmet Berke Merter ve Nebahat Yıldırım’ın İBB meclisine sundukları önemli bir önerge daha İmamoğlu başkanlığında hayata geçti. Vatandaşların yolculuk sırasında  karşılaştıkları sorunları meclis gündemine taşıyan meclis üyeleri İmamoğlu, başkanlığında ilk olarak bu önerilerinin de dikkate alınmasından memnuniyet duydular. Önergelerinde Bahçelievler ve Okmeydanı gibi yoğunluğun yaşandığı duraklarda asansörlerin çalışması ve yürüyen merdivenlerin hayata geçmesini isteyen meclis üyelerinin bu talepleri de hayata geçmeye başladı. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Nebahat Yıldırım, ‘Geçtiğimiz dönem İBB’ye verdiğim önergede, metro ve metrobüs duraklarındaki sıkıntıları ve çözümlerini dile getirmiştim. Özellikle Bakırköy devlet hastanesinin olduğu Bahçelievler ve Okmeydanı Hastanesi duraklarındaki asansör ve yürüyen merdivenlerin olmayışı, genellikle yaşlı nüfusu zor durumda bıraktığını sözlü olarak da dile getirmiştim. Bugün önergenin hayata geçirildiğini görmek beni çok mutlu etti. Bahçelievler metrobüs durağına alan açılarak çift yönlü yürüyen merdiven yapıldığına tanık oldum. Demek ki istenirse yapılabiliyormuş’ diyerek uygulamadan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.