İstanbul'daki Havaray Sistemi İptal Edildi

İstanbul'daki Havaray Sistemi İptal Edildi
Sefaköy-Başakşehir Havaray Sistemi projesi iptal edildi. Havaray yerine metro ve hafif raylı sistem hayata geçirilecek.
İBB Başkanı  Mevlüt Uysal,  Sefaköy Beşyol'dan  Başakşehir'e 15 km'lik havaray projesinin iptal edilip, yerine metro ve hafif raylı sistem olarak projenin revize edilip yeniden ihaleye çıkarılacağını açıkladı. Havaray metro projesinin Sefaköy-Başakşehir hattında yapılması ve 15 kilometre uzunluğunda 17 istasyonlu bir hat olması planlanıyordu.

"ESNAF VE VATANDAŞLARIN CİDDİ RAHATSIZLIĞI OLDU"

Küçükçekmece Belediyesi yanındaki Zemin Otoparkı ve Meydan Düzenleme Projesi'ni denetleyen ve yetkililerden bilgi alan  Uysal, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Küçükçekmece için önemli kararlar aldıklarını dile getiren  Uysal, eski Küçükçekmece Belediye Binası'nın bulunduğu yerden, yani  Sefaköy'den  Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'na kadar sürecek 15 kilometrelik havaray sisteminin projesi ve ihalesinin yapıldığını hatırlattı.

Havaray insanlara çok cazip gelse de projelendirip ihalesi yapıldıktan sonra özellikle  Sefaköy bölgesindeki esnaf ve vatandaşın çok ciddi rahatsızlığı olduğunu anlatan  Uysal, şunları kaydetti:


"Havaray, dar bir alandan geçmek zorunda kalacağı için kamulaştırma olacağı, binaların önünden geçeceği için görüntü kirliliğine yol açabileceği şeklinde şikayetler aldık. İlçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın bu rahatsızlıklarını dikkate alarak, her ne kadar maliyet biraz artmış olsa bile artık havarayı iptal ediyoruz. Onun yerine metro ve hafif raylı sistemi hayata geçiriyoruz. O projeyi revize edip kısa zamanda buranın yeniden ihaleye çıkmasını sağlayacağız.

"YENİ BİR PLANLAMA YAPILACAK"

Metro ve hafif raylı sistemin özellikle Beşyol bölgesinde metro olarak geçmesi gerekir. Orada hem Büyükşehir adına ciddi bir kamulaştırma yükü hem de vatandaşımız adına onları rahatsız edici bir yapı vardı. Gerekirse daha sonraki yerlerde işi hızlı ve çabuk bitirme adına bazı yerlerde yol üstünde, bazı yerlerde ise yol altında yapılacak. Bunun örnekleri var. Daha önce Aksaray-Esenler ve Vezneciler-Sultançiftliği'nde olduğu gibi. İnşallah yeni bir planlama ile bunu yapacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.