KKTC’NİN 34. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE GAZİLER DENKTAŞ ANITINDAYDI

KKTC’NİN 34. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE GAZİLER DENKTAŞ ANITINDAYDI
KKTC’nin 34. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla, KKTC İstanbul Başkonsolosluğu ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Yaşam Vadisi’nde bulunan Denktaş Anıtı’na çelenk koydu. Törenin ardından konuşan KKTC Başkonsolosu Fahri Yönlüer, “Sonsuza dek payidar kalacak KK

Kıbrıs Türk Federe Devleti meclisinin kendi kaderini tayin ederek, oy birliği ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ini ilan edişinin 34. yıldönümü dolayısıyla KKTC İstanbul Başkonsolosluğu ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Yaşam Vadisi’nde bulunan Denktaş Anıtı’nda bir tören gerçekleştirdi. Çelenk koyma törenine KKTC Başkonsolosu Fahri Yönlüer, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Avcılar temsilcisi Nurettin Ağaoğlu, gaziler ve konsolosluk yetkililerinin yanı sıra Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Denktaş’ın kutsal emanetine sahip çıkacağız.”

Törende konuşan KKTC Başkonsolosu Fahri Yönlüer, “Kıbrıs Türklerinin refahı ve yaşama hakkını ancak Türk Bayrağı’nın gölgesinde bulabileceğine inanan Denktaş, Kıbrıs’ta Türk varlığını arttırmak ve güçlendirmek adına vermiş olduğu mücadele Cumhuriyetimizin temeline konulmuş ilk harçtır. Var oluş mücadelemizin simgesi kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ın kutsal emanetine sahip çıkacağız. Sonsuza dek payidar kalacak KKTC’nin gelecek kuruluş yıldönümlerini de bu güzel Kıbrıs Anıtı’nda yapmaktan mutluluk duyacağız.” dedi.


Türkiye Muharip Gaziler Derneği Avcılar temsilcisi Gazi Nurettin Ağaoğlu ise yaptığı konuşmada, “Kıbrıs Türk halkının onurlu bir mücadele sonucunda kendi devlet çatısı altında egemen, bağımsız ve özgür yaşantısının başlangıcı olan KKTC’nin 34. kuruluş yıldönümünü büyük gururla kutluyoruz. Denktaş yenilgilerden zafer çıkartmuş bir şahsiyettir. Bizim görevimiz ise bu mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Dava arkadaşları ile ömrünü Kıbrıs’a adamış Denktaş’a tekrar rahmet diliyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.