KÜÇÜKÇEKMECE GÖLÜ’NDE RENK ŞÖLENİ

KÜÇÜKÇEKMECE GÖLÜ’NDE RENK ŞÖLENİ
Küçükçekmece Gölü Kenarı’nda düzenlenen “Dünya Başkenti İstanbul” konulu resim yarışması kapsamında, 2000’e yakın çocuk resim yaptı. Göl kenarı boyunca dizilen tuvaller ve rengarenk resimler göl kıyısında hoş görüntüler oluşturdu.
Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Dünya Başkenti’ İstanbul konulu resim yarışması kapsamında Küçükçekmece Gölü’nde renk cümbüşü yaşandı.  2000 çocuğun canlı resim performansıyla gerçekleşen yarışmada çocuklar, hayallerindeki İstanbul’u resmetti. 

“ÇOCUKLARIMIZ SANATA YAKIN DURMALI”

Etkinliğe katılan Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya “ Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ İstiyoruz ki, çocuklarımız 3 boyutlu olarak yetişsin. Yani sporun ve sanatın bir dalıyla ilgilenip, bir de yabancı dil bilsinler. Kendilerini geliştirsinler. Öğrencileri motive etmek ve genç yetenekleri keşfetmek amacıyla düzenlediğimiz yarışmaya katılan tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu. 

“ÇOK KEYİFLİ VAKİT GEÇİRDİM”

Çocukların kendi kültürlerini ve dünyalarını resim yoluyla ifade edebilmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya katılan 1. Sınıf öğrencisi Aleyna Şimşek, “ Hayalimdeki İstanbul’u resmediyorum. Göl, ağaç, çiçekler ve kuşlar… Doğayı çok seviyorum. Burada arkadaşlarımla çok keyifli vakit geçirdim” dedi. 

“MOTİVE OLDUM”

Halide Edip Adıvar Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Rukiye Şevval Düzgören ise resim yapmayı çok sevdiğini söyleyerek, “ Resim yapmak beni çok rahatlatıyor. Çeşitli yarışmalarda derecelerim de var. Çok yakında sınava gireceğim. Bu etkinlik beni fazlasıyla motive etti. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu. 

İSTANBUL VE DOĞAYI ÇİZDİLER

Küçükçekmece’den 40 ilkokul, 40 ortaokul olmak üzere 2000’e yakın öğrencinin katılım sağladığı yarışmada öğrenciler İstanbul ve doğa konulu resimler çizdi. Tuval üzerine akrilik boya ile çalışan çocuklara resim malzemeleri de ücretsiz olarak dağıtıldı. Resim yarışması sonunda dereceye giren 8 öğrenci ve 8 öğretmen Bosna Hersek gezisi, 8 öğrenci tablet, 8 öğrenci de bisiklet ile ödüllendirilecek.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.