KÜÇÜKÇEKMECE’DE AŞIK VEYSEL ANILDI

KÜÇÜKÇEKMECE’DE AŞIK VEYSEL ANILDI
Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 45. yıl dönümünde Küçükçekmece’de anıldı.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programında, Anadolu sanatının en nadide temsilcilerinden Aşık Veysel Şatıroğlu türküleri ve deyişleriyle anıldı. Programı Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de izledi. 


ÖLÜMSÜZ ESERLERİYLE ANILDI

Başak İkiz’in sunuculuğunu yaptığı programa halk müziğinin genç temsilcileri Mustafa Eke, Müslüm Eke, Cem Doğan ve Özge Çam konuk olarak katıldı. Genç sanatçılar Aşık Veysel’in “ Uzun İnce Bir Yoldayım, Anlatamam Derdimi Dertsiz İnsana, Güzelliğin On Para Etmez, Benim Sadık Yarim Kara Topraktır” gibi dillere destan pek çok eserini seslendirerek, Veysel’i türküleri ve deyişleriyle andı. Sanatçıların bağlama eşliğinde sergiledikleri performanslar izleyicilerden tam not aldı.

Anma programında Başak İkiz Aşık Veysel’in hayatından anekdotlar anlatarak yaşamı, edebi kişiliği ve eserleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 


“ONU ÖLÜMSÜZ KILAN ENGİN YÜREĞİDİR”

Aşık Veysel’i ölümsüz kılanın engin yüreği olduğuna dikkat çeken Müslüm Eke, “ Aşık Veysel gönlündeki tabiat aşkıyla, hak aşkıyla uzun ince bir yolda yürümüş. O, dönemden bu döneme onun yüreğinin büyüklüğüne hepimiz kanaat getirdik. Onu Aşık Veysel yapan yüreğinin güzelliği ve genişliğidir” diye konuştu. 


“TÜRKÜLERİMİZİN RUHU SAHNEDE KALMAMALI”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz program sonunda konuklara teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Aşık Veysel’in türkülerinin ruhunun yalnızca kalplerde ve kulaklarda kalmaması gerektiğini belirten Başkan Karadeniz, “ Türkülerimiz aslında bizlere çok şey anlatıyor. Türkülerimizin ruhu sokağa, pazara inmeli. Yalnızca sahnede kalmamalı. Veysel, “Hor görme beni kardeşim. Sen altınsın, ben tunç muyum?” diyor. Bizler de bu anlayışı dinlemekle kalmayıp hayata geçirmeliyiz. Aşık Veysel’i rahmet ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.